Navazujeme na Baťovskou podnikatelskou tradici, říká pořadatel zlínského Barcampu

20.03.2024 16:40 | Tisková zpráva

Tradice otevřených (ne)konferencí, tedy tzv. „Barcampů,“ ve Zlíně s úspěchem pokračuje a stala se již tradiční akcí věnovanou podnikání na Moravě. I proto se můžete letos těšit na další, ještě bohatší ročník, tentokrát s podtitulem Zlínský Barcamp o podnikání – Podnikej s chutí! Uskuteční se již 27. dubna 2024 na Fakultě managementu a ekonomiky (FaME) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Navazujeme na Baťovskou podnikatelskou tradici, říká pořadatel zlínského Barcampu
Foto: Kovalčík
Popisek: Seskupení zahrad kolem baťovských domků

Jelikož je podnikání neodmyslitelně spjato se Zlínem a Tomášem Baťou, není náhodou, že právě zlínská univerzita pořádá tuto akci věnovanou právě podnikání a podpoře startupů. „Tak jako se Tomáš Baťa nevzdával, ani my se nevzdáváme a navazujeme na Baťovskou podnikatelskou tradici. Tu chceme dále rozvíjet, a podílet se tak na vytváření podnikatelského ekosystému nejen ve zlínském regionu,“ řekl za pořadatele Petr Novák, ředitel Ústavu podnikové ekonomiky na FaME.

Letošní ročník se ponese v duchu inovací, udržitelného podnikání, ale také dalšího tématu – podnikání v oblasti gastronomie. Bude opět nabitý zajímavými jmény, která mají rozhodně k tématu podnikání, inovacím v podnikání a udržitelnému podnikání co říci. Své myšlenky a pohled na neustále se měnící podnikatelský svět přijde rozvinout např. Václav Muchna, dlouholetý podnikatel v oblasti IT a zakladatel firmy Y Soft, Richard Chlad – miliardář a podnikatel v energetice, Dalibor Dědek – zakladatel ryze české firmy Jablotron, ale můžete se těšit také na podnikatele spojené přímo se Zlínem, jako např. Jiřího Baroše z firmy Edhouse, Martina Bernátka – zakladatele Ovečkárny a mnoho dalších.  

„Na Barcampu chceme akcentovat také téma podnikání v gastronomii, jelikož se jedná v dnešní době o velmi náročný byznys, který nemá rozhodně na růžích ustláno. Můžete se tak těšit na vystoupení např. Ondry Slaniny (pořad Kluci v akci), Ivety Fabešové (šéfcukrářka IF Cafe), Míši Dohnálkové (Míšina čokoláda) či lodivoda zlínské skupiny Resortu Valachy Tomáše Blably. Své místo budou ale mít i mladí podnikatelé, svůj podnikatelský vzestup přijde představit např. Václav Tomanec nebo Nikola Nováková. Můžete se těšit také na bohatý doprovodný program, jehož součástí bude i mentoring Václava Gregora (Soulmates Ventures), který je připraven konzultovat face-to-face podnikatelské záměry z řad návštěvníků Barcampu,“ vysvětlil Petr Novák s tím, že zájemci se již teď mohou akreditovat se na webu www.zlinskybarcamp.cz.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…