Oldřich Fischer: Prezidentské dostihy

25.01.2018 9:27

Ještě historicky nedávno, kdo chtěl být v čele, jako například král, tak musel vzít meč a všechny konkurenty zabít. Na utkání se obyčejní lidé chodili dívat. Dnes na tuto podívanou a celou tragikomedii se obyčejní lidé stáhnou z kůže a platí jak mourovatí celé toto divadlo. Profesní kvalifikace na prezidenta není vyžadována žádná. Je to jenom otázka finančního zázemí a naslibovaných výsad pro sponzory, toho kterého borce.

Oldřich Fischer: Prezidentské dostihy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentská standarta

Když chcete řidičák, tak musíte na prohlídku k doktorovi. Při nástupu do zaměstnání rovněž. Jsou povolání jako strojvůdce, řidič náklaďáku atd. u nichž je váš zdravotní stav a i provozní předpisy pod stálým dohledem lékaře a odborným přezkoušením. Ne tak u prezidentů, poslanců, senátorů a snad jejich náměstků a podobně. Kdo byl „zvolen“ je za vodou. I kriminálně. Podíváme-li se na věk kandidátů, tak vidíme, že prezidentování by měli někteří jako příjemný vedlák k důchodu. Můžeme-li mít důchodkyni-velvyslankyni tak proč ne prezidenta. Zářným příkladem je pracovní vypětí důchodce-senátora Čuby. A jde to! Sepisovači a schvalovači tzv. „zákonů“ podle kterých dnes probíhají volby byli geniální. Jakýkoliv výklad zákonů je správný. Vyhrává ten, kdo má nejvíc kámošů mezi soudci nejvyššími, (má je pod palcem). Jestliže dnes můžou senátoři a poslanci mít každý 5000 krát větší demokracii než obyčejní občané, tak to přímo vybízí k jejímu zneužití. Jestliže každý senátor (poslanec) může dát svůj hlas pro jakýkoliv počet kandidátů, tak to je děs. Šla fáma, že při volbě Klause někteří poslanci dostávali milion, nenažraní dva za svůj hlas, potom se lze nadíti, že dnešní v podstatě „nadlidé“ budou chodit spát pod bachratou peřinu, napěchovanou milionovými bankovkami. Je v podstatě ostudné, že veřejnoprávní média nedají žádnou příležitost obyčejným lidem. Vždyť po výzvách v televizi by se jistě našlo přes padesát tisíc důchodců, co by si vzájemně vyměnilo podpisy a mohli jsme mít o padesát tisíc kandidátů na prezidenta víc. Navrhoval bych alespoň 53 000 důchodců. Co si budem povídat, po devadesátce je i jistá odůmrť. Tak aby byla jistota. Při jejich semknutosti by měli i nejsilnější stranu v parlamentu a mohli by snadno připozákonit, že prezidenty budou všichni. Nemuseli bychom důchodcům přidávat k důchodům 40 Kč měsíčně. Jako prezidenti by jistě též dělali služební cesty: na Floridu, do Mexika do Jihoafrické republiky atd. Alespoň vždy na tři neděle. Též jejich pohřby by neplatila rodina, ale oslavné funusy by platil stát. Dostalo by se i na jejich rodinné příslušníky, příbuzné a známé.

Oldřich Fischer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…