Pavel Michael Josífek: Za co ty tisíce umíraly?

04.05.2016 7:34

Zajímalo by mě, zda víte, vážená čtenářko, vážený čtenáři, že Němci měli ještě před podepsáním “Mnichovské dohody“ (září 1938) vypracován podrobný plán úplné likvidace obyvatel Čech a Moravy.

Pavel Michael Josífek: Za co ty tisíce umíraly?
Foto: Archiv
Popisek: Německý tank Tiger

Tento dokument nese název “Grundplanung O. A.“ a pochází z dílny Sudetoněmecké strany. Ta byla tehdy pod vedením Konráda Henleina. Dnes ji vede jakýsi Posselt. Ano, týž Posselt, který se nám tu nedávno demonstrativně pupkem napřed procházel po Brně, aby si obhlédl statky, které chce-nechce zpět. Ty statky, které nám ani velký vůdce Hitler nedokázal vzít! Díky Rudé armádě, komunistům pod vedením Stalina to nedokázal!

Jen na území Československa padlo při jeho osvobozování na 140 tisíc Rudoarmějců. Po pádu Berlína dal Churchill rozkaz neodzbrojovat wehrmacht (Němci před Rusy utíkali se nechat zajmout od spojenců na západě, jakoby věděli proč) a pokyny k vypracování plánu útoku na SSSR (společně s wehrmachtem!). Tento “dokument“ se jmenuje “Operation Unthinkable“. Operace měla být patrně poděkováním Stalinovi za Viselsko-oderskou operaci, kterou Stalin zahájil na přímou prosbu Churchila v polovině ledna 1945, aby ulevil spojeneckým “hrdinům“ v Antverpách, a ti neskončili pod pásy německých tanků. Každopádně po válce o této operaci napsal jeden z  bývalých hitlerovských generálů Mellentin: „Ruský útok se rozvinul s  nebývalou silou a prudkostí. Bylo jasné, že vrchní velení plně zvládlo techniku organizace obrovských armád. Není možné popsat vše, co proběhlo mezi Vislou a Odrou v  prvních měsících roku 1945. Od doby zániku římského impéria Evropa dosud nepoznala nic podobného.“ Naštěstí Churchillovi plány na útok na SSSR jeho generálové rozmluvili. A naštěstí měly tehdy USA k dispozici jen 2 atomové pumy, které nakonec vyzkoušely v Japonsku, a ne v SSSR, jak původně chtěly. Pochopily asi, naštěstí pro Rusy a nás všechny (však naneštěstí pro Japonce), že by jimi ruský národ zlomit nemusely, a že by Rudá armáda nakonec mohla přece k tomu Atlantiku dojít, ba možná i za něj, a všechny své nepřátele, nejen slavný wehrmacht, v něm utopit jako koťata.

Němci se (nejen) u nás za 2. světové války chovali doslova jako dobytci! Ale o tom média mlčí, děti se o tom ve školách už neučí. Nikdo už je nebere na exkurze do Terezína, do Ploštiny, Javoříčka, Lidic či Ležáků! Do Osvietimi! Jen tu a tam se učitel, který si odváží dětem říct pravdu. Narozdíl od těch pomatených či nedoučených. Tímto, u příležitosti 71. výročí osvobození Československa Rudou armádou zdravím paní Štěpánovou do Veverské Bitýšky!

Za co tyto desetitisíce umíraly? Za to, aby si u nás skopčáci, díky té jejich slavné EU nakonec stejně vzali, co tehdy vzít chtěli i s tučným nášupem? Umíraly proto, abychom se nechali stejně nakonec vydrancovat a vyhladovět a hlady jak škodná pozdechali pro nezkrotnou nenažranost dam a pánů v Berlíně a (nově) v Bruselu? Abychom si mohli za pomocí hloupých slepic učitelek dělat z dětí vylízaná paka, která nám to jednou všechno stejně spočítají ve fašistických hodnotách?

Často sedávám před pomníkem na Rudém (Moravském) náměstí a říkám si, jaké to asi bylo, opustit domov, matku, ženu, děti, milenku a jít se nechat rozsekat německým kulometem do jakési země na západě, o které jsem před tím neslyšel. Z příběhů pamětníků osvobozování Brna mi dodnes mrazí. Myslet si ale, že sem šli pro lásku k nám, by bylo velmi naivní. Šli sem z rozkazu Stalina, museli.

Jen velmi nerad bych zklamal samozvané komunisty v KSČM, kteří mne v osobním životě neustále špiní za kritiku jejich politiky, za jejich kolaboraci s politickým nepřítelem či za přetvářku, s jakou se každoročně klaní osvoboditelům (aby zase zahráli divadlo pro korýtka) tím, že se o nich pár slovy nezmíním. Vloni jsem se u pomníku na Moravském náměstí klaněl ještě jako člen KSČM, s nimi. A pokládal jsem si tehdy za velkou čest, že tak mohu činit po boku předsedy MíV KSČM Brno Bystrc a bývalého tajemníka MěV KSČ Brno pana Pavla Novotného. Věřil jsem dlouho a naivně, že je pan Novotný komunista. Dnes tento “soudruh“ veřejně vyzývá k potupě, podušení a pohaně mé osoby. Je nemocný, starý a unavený, nechám jej tedy v klidu. Jen se ještě jednou zeptám: „Za co ty tisíce umíraly? A co by osvoboditelé Brna udělali s těmito “komunisty“ typu Novotný, Sýkorová či Říha (předseda KSČM Brno a vykonavatel soudního exekutora (ano!) v jedné osobě), Filip či Dolejš, kdyby vstali z mrtvých? Postavili by je ke zdi!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…