Pavel Opl: Činná kompetence - naděje normálních lidí

14.02.2021 20:05

Proč v politice nejsou realizovány ty nejlepší nápady pro prospěch většiny obyvatel ? Protože politici nejsou nejsou činně kompetentní. Může se to změnit.

Pavel Opl: Činná kompetence - naděje normálních lidí
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Není podstatné, jaké byly Vaše politické volební preference. Asi úplně všichni vnímají, že ve finále zvolená politická reprezentace ani zdaleka neprosazuje ta nejlepší řešení pro obyvatele naší země. Bohužel.

Vnímáme to jako realitu, se kterou se počítá a která tak prostě bude vždy. Ale tak to není a každý z nás k potřebné změně může přispět.

Každý zná ze živote bezpočet situací, kdy měl něco dělat a potřeboval poradit. Požádal několik přátel o radu, vyslechl si je a pak vybral nejlepší variantu a tu zrealizoval ke svému prospěchu a užitku. Poslechli jste dobrou radu kompetentního člověka a je to nejen správné, ale i přirozené.

Proč to ale (zatím) neplatí v politice ? Protože lidé volí slepě kandidáty tak, jak jim je nabízejí partajní sekretariáty. A tak vidíme v politice dlouholeté darebáky a nýmandy a zlobíme se, kdo nám to vládne a jak tragicky tak činí.

Přitom stačí celkem málo. Zamyslet se, kdo předkládá skutečně prospěšné konkrétní návrhy problémů a tomu dát svůj hlas. A takoví lidé se nepochybně nachází na každé kandidátce, takže se takoví lidé mohou vygenerovat z celého politického spektra na průřezu volebních preferencí všech obyvatel. Tito lidé, pokud budou kompetentní, budou moci nastavovat systém v naší zemi ve prospěch nás všech. Tedy stát se činně kompetentními.

Prosím vybírejte v příštích volbách kandidáty, kteří budou kompetentní a mohou tedy přinést naší zemi skutečnou změnu k lepšímu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.