Petice: Všetaty pro školku

10.06.2017 21:00

Petice za rozšíření kapacity školek Všetaty - Přívory.

Petice: Všetaty pro školku
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

My níže podepsaní, občané obcí Všetaty - Přívory, případně i s podporou občanů okolních vesnic, pro které by rozšíření kapacity školky v městysu Všetaty jako příhodné spádové oblasti bylo žádoucí, požadujeme tímto vyjádření obecního zastupitelstva městyse Všetaty a návrh postupu k níže uvedeným bodům v souladu se zákonem č. 85/1990 Sb., o právu petičním.

  1. Žádáme tímto o statistický přehled přijatých a odmítnutých přihlášek k předškolnímu vzdělávání v MŠ Všetaty - Přívory od roku 2007 do roku 2017
  2. Z důvodu, že přehled přihlášek požadovaný v bodě 1 nebude schopen vykázat přesná čísla z důvodu odmítnutí přijetí přihlášek mladších dětí (splňujících ovšem podmínky pro přijetí vyhlášené MŠ) a tím bude zkreslen skutečný poměr mezi přijatými a nepřijatými přihláškami, žádáme tímto o statistický přehled vývoje dětí s trvalým pobytem v obci dle matričních údajů. Konkrétně pro možnost pracování s reálnými ukazateli žádáme o počet dětí ve věkových skupinách 2, 3, 4 a 5 let dosažených do 1. září let 2007 až 2022.
  3. Zdůvodnění, proč nebyly doposud podniknuty kroky k navýšení kapacity školek Všetaty - Přívory na přijatelnou úroveň odpovídající reálnému vývoji počtu dětí v obci včetně odůvodnění, proč o tomto kroku není uvažováno a požadavky a dotazy jednotlivců k zastupitelům obce nebyly vyslyšeny - tedy proč se obec i do budoucích let tomuto kroku vyhýbá.
  4. Žádáme tímto o rozbor efektivnosti provozu hasičského muzea ve Všetatech a údaje o jeho návštěvnosti a dalším potenciálu využití, vzhledem k tomu, že nemovitost nezpochybnitelně nabízí efektivnější využití pro potřeby předškolního vzdělávání za předpokladu kompletní rekonstrukce budovy s využitím dotací a fondů EU a ministerstva školství.
  5. Žádáme tímto o vyjádření, jakým způsobem bude problematika nedostačující kapacity mateřských školek v obci řešena s konkrétním časovým harmonogramem jednotlivých kroků.
  6. Požadujeme tímto zvýšení kapacity mateřské školky v co nejkratším časovém horizontu s ohledem na aktuální dotační výzvy příslušných institucí, případně nutné úpravy obecního rozpočtu.

Více informací ZDE

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.