Petr Hampl: Když multikulturní aktivisté své extremisty nemají, tak si je vymýšlí

18.02.2022 12:52 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Když multikulturní aktivisté své extremisty nemají, tak si je vymýšlí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Dlouhodobě platí pravidlo, že poptávka po nacistech převyšuje nabídku, připomíná americký blogger Z-Man (ZDE). Desítky a stovky aktivistických skupiny jsou posedlé fašisty, zastánci nadřazenosti bílé rasy, členy KKK a podobnými týpky. Jenomže oni už žádní na světě nejsou! Tedy kromě karikatur – komických postaviček, jejichž význam v politice i veřejném životě je nulový.

Jenže ani nedostatek pravicových extrémistů ty multikulturní aktivisty neodradí. Když své extrémisty nemají, tak si je vymýšlí. Když si je nedokážou ani vymýšlet, znovu a znovu mění definici, aby sehnali aspoň nějakého.

Kdyby fungovalo centrální řízení, pak by si mohli nějaké pravicové extrémisty financovat, zároveň proti nim bojovat, vykázat spoustu činnosti a všichni by byli spokojení. Jenže ono to centrálně řízené není, a mezi multikulturními aktivisty zuří ostrý konkurenční boj. Kdyby někdo z nich tiše podpořil nějaké odporné extrémisty, riskoval by, že se to provalí a že ho zničí jeho kolegové usilující o jeho rozpočet. Místo stabilního dlouhodobého střetávání se tak aktivisté musí radikalizovat, i kdyby nechtěli.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…