Petr Hlinomaz: Přestaňte už s tím neustálým strašením. Je to směšné

06.07.2016 18:40

Příznivci socialistického uskupení EU tvrdí, že omezení investic, pokles libry a případné rozdělení Británie jsou ekonomické a politické škody vyvolané Brexitem.

Petr Hlinomaz: Přestaňte už s tím neustálým strašením. Je to směšné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Selhává především Evropská unie

Eurosocialističtí učitelé přitom bez váhání přiznají politické chyby Evropské unie. Prý je nedokonalá. To bych také řekl, protože výše uvedené škody jsou právě způsobené chybným směřováním současné politiky EU. Příznivci Brexitu za to nemohou, Ti chtějí pouze větší svobodu, prosperitu a nezávislost. Proto se na ně vrcholní socialističtí politici zlobí.

Evropská unie má celou řadu chyb. S tím se v klidu liberál shodne i se socialistou. Velký rozdíl je však v tom, že socialista problém řešit nemůže, protože jádrem problému je samotná podstata EU. Politici pracují s chybnými ekonomickými nástroji, bez nichž by prostě EU neexistovala. Veškeré chybné aplikace právě vytváří politiku evropské integrace. Pokud tedy budeme chtít řešit problém současného směřování politiky EU, jedinou možností je Brexit, Czexit atd. Reforma EU pohledem liberála prostě není možná. Ta jedině způsobí oddálení problému a to se vše ještě může v budoucnu zhoršit.

Socialističtí učitelé nám předkládají pouhé dvě varianty. Buď zůstat nebo nacionalistické konflikty. Volím třetí cestu: Svobodu, mír a prosperitu. Evropské unii možná nezbude ani ten mír, poněvadž svojí internacionální politikou poškozuje národní státy. A vzhledem k obrovskému plýtvání přibude zřejmě i další výrazná daňová zátěž, což je pochopitelně útok proti svobodné a prosperující společnosti.

Socialismus si s kapitalismem nerozumí

Prý státy nemohou svobodně mezi sebou spolupracovat bez zbytečné byrokracie a internacionalismu. Já myslím, že by to šlo, kdyby se chtělo. Ale ono se nechce, protože velká část populace dává přednost státním výhodám před morálkou. Morálka jakož hlavní liberální proud myšlení není prosazována, protože socialistický způsob života v moderním obalu je pohodlnější. Zachovává se tím čistý štít. Stát rozhoduje, kdo je zloděj a kdo ne. Socialistický stát vytváří velice nemorální prostředí. Ten totiž může nespravedlnost legalizovat a prosazovat to jako národní zájem. Pak se nacházíme v prekérní situaci, kdy morální princip je považován za škodlivou myšlenku, o které by se ani nemělo diskutovat.

Socialističtí učitelé nemají rádi referenda, protože voliči rozhodují ve volbách různými emocemi vyvolané čímkoliv. Volby do EU jsou v pořádku, ale druhé o setrvání už ne. Zajímavé. Tak proč tedy vlastně existují volby, při nichž občané se nesmějí řídit emocemi? Jsou to prostě chytráci, kterým demokracie vyhovuje pouze, když jim situace hraje do karet.

Brexit není žádný problém. Skutečný problém je politika Evropské unie, která značně odklonila své směřování blíže k socialismu. A že socialismus s kapitalistickým státem nechce spolupracovat... už jsme v minulosti zažili...

Převzato z blogu autora, titulek upraven redakcí.

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…