Petr Meduna: Případ Nagyová. Tak tohle je spravedlnost?

02.07.2014 11:40

Včera by se ochotně nechali vodit na vodítku a dnes by Janu Nečasovou – Nagyovou pomalu upálili. Kázeňské tresty pro šéfy vojenské rozvědky? Nepříliš humorné soudní divadlo.

Petr Meduna: Případ Nagyová. Tak tohle je spravedlnost?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Jana Nečasová (Nagyová) dostala trestním příkazem od Obvodního soudu pro Prahu 1 jeden rok podmíněně na čtyři roky za údajné sledování dřívější manželky Petra Nečase vojenskými zpravodajci. Právě jimi se ovšem soud nezabýval a poslal případ k jejich nadřízeným ke kázeňskému potrestání. Božská prostoto, tak tohle je spravedlnost.

Jakkoli bylo povědomí o postavení Nagyové u premiéra všeobecné, jak mohli ředitelé vojenského zpravodajství přijímat její úkoly? Zkušeným generálům mohla vykládat co chtěla, ale ti si jistě s nástupem do funkce nastudovali příslušný zákon, aby věděli, že oprávněnou osobou k takové žádosti je předseda vlády a ne jeho pravá ruka, byť by s ním sdílela lože. Generálové měli zkrátka „úkolování“ na sledování Nečasovo manželky, tehdy Radky, odmítnout a o věci informovat premiéra.

Ano, Jana Nagyová měla na Petra Nečase velký vliv, pánové generálové se mohli bát, že jim zatopí pod zadkem. Nagyová je mnohými považována za dominu. Přesto by se i v případě hrozby pár ran bičíkem pánové Ondrej Páleník a Milan Kovanda, zkušení vojáci, měli s takovou situací vypořádat.

Proč Jana Nečasová – Nagyová dostává trest, lhostejno, že v atmosféře honby na ni se i ten zdá mnohým nízký, je odsouzená a vojenská elita je předurčena k nějakému kázeňskému trestu? Nemělo by to být tak nějak obráceně?

Nagyová je obyčejná ženská od Karlových Varů, která se vyšvihla, kromě nesporné pracovitosti možná všelijak, ale kolik takových žen, které chytí příležitost za vlasy, běhá okolo den co den? Možná nejvíce ti, kteří jí včera poklonkovali a nechali by se ochotně vodit po čtyřech na vodítku, Janu Nečasovou – Nagyovou dnes zatracují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Nekonečná kauza Čapí hnízdo

11:34 Zdeněk Jemelík: Nekonečná kauza Čapí hnízdo

Dne 10.května 2024 jsem se na internetu seznámil s obsahem odvolání, jež v kauze Čapí hnízdo podal ž…