Petr Mrázek: Evropská armáda?

30.08.2016 16:53

Dnešní Evropská unie není schopna řešit ekonomické problémy jihu Evropy. Není schopna zastavit nesmyslnou monopolizaci průmyslu, bankovnictví, služeb a dalších odvětví ekonomiky. Není schopna zastavit odliv moderní průmyslové výroby z kontinentu. Není schopna čelit neuvěřitelným daňovým únikům jak mezi jednotlivými zeměmi Evropy, tak i mimo kontinent. A s těmito odbornými, politickými a morálními „schopnostmi“ chce budovat společnou armádu, chce rozhodovat o použití nejmodernější válečné techniky. Jako ateista a bývalý voják na to nemohu říci nic jiného než Bůh buď našim duším milostiv!

Petr Mrázek: Evropská armáda?
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Vojenská kolona, ilustrační foto

Co potřebujeme, abychom zastavili dnešní a každý další nekontrolovatelný příliv lidí, o nichž v nejlepším případě nevíme vůbec nic? Zcela jednoznačně ostrahu hranic - společných hranic. Společné hranice můžeme zabezpečit dvojím způsobem. Buď ji bude hlídat země na hranici ležící, nebo vytvoříme společnou pohraniční stráž. V obou případech musí jít o ostrahu společně financovanou.  Jednou z cest může být třeba umazávání dluhů - nikomu to neublíží a všem to pomůže.

Řeči, že italskou hranici má hlídat Itálie a řeckou Řecko - to je blábol k ničemu. Je to společná hranice a společně za ni odpovídáme. Řeči o tom, že NATO je k ničemu, protože proti uprchlíkům nezasahuje, to jsou opět bláboly.  Účelem a smyslem této organizace je něco úplně jiného. Účel těchto řečí rovněž, ale to je jiná kapitola.

Společná pohraniční stráž, žádná armáda. Nevelké, mobilní, dobře ozbrojené a vycvičené pozemní i námořní jednotky, schopné rychlého a přesně cíleného zásahu samozřejmě s podporou  místního obyvatelstva. Musíme mít jasná pravidla pro zajišťování, identifikaci, přijímání, odmítání  a vracení běženců. A na to nejsou potřeba tanky  a křižníky, nepřehánějme to.

Jistě, na hranicích se mohou objevit malí zelení mužíčci s velkou technikou. Pak na scénu nutně vstoupí i armáda, ale tento problém teď neřešíme a hlavně, o použití armády si rozhodne ten který stát buď sám, nebo v rámci spojeneckých svazků - třeba i toho NATO. Ale to je skutečně jiná kapitola. Důležitá, sebezáchovná, ale jiná.

Autor je člen Vojenského sdružení rehabilitovaných, bydlí v Praze 6.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…