Radek Scherfer: Politicky motivovaná snaha o insolvenci Krajské zdravotní nevyšla

31.08.2012 9:47

V souvislosti s návrhem Labské investiční na insolvenční řízení proti Krajské zdravotní si kladu otázku, jak daleko jsou politické strany a jejich představitelé ochotni zajít. V případě Ústeckého kraje a Paroubkovy strany Národní socialisté LEV 21 zřejmě neexistují hranice žádné.

Radek Scherfer: Politicky motivovaná snaha o insolvenci Krajské zdravotní nevyšla
Foto: red
Popisek: Předseda ČSSD v Ústeckém kraji Radek Scherfer

Na oko v mediích alibisticky stojí po boku občanů regionu a brojí proti návrhu na insolvenční řízení, přičemž propojení Labské investiční s touto stranou je zcela evidentní, a proto je důvodné se ptát, zda záměrem celé akce nebylo plánovaně poškodit před volbami Krajskou zdravotní a tím i kraj a přitom si vzít v rámci předvolebního boje občany Ústeckého kraje jako rukojmí, upřednostnit osobní zájmy nad zájmy občanů Ústeckého kraje – tedy mít zajištěnu moderní a dostupnou zdravotní péči.

Návrh na insolvenční řízení proti Krajské zdravotní soud logicky a po právu zamítnul, pachuť z amorálního jednání některých politiků však zůstává. Jsem samozřejmě rád, že ústecký soud ve velmi krátké lhůtě odmítl insolvenční návrh Labské investiční. Od počátku jsem nicméně o stanovisku soudu ani na chvíli nepochyboval, jelikož podání nebylo důvodné a Krajská zdravotní navrhovateli insolvenčního řízení prokazatelně nic nedlužila - návrh byl totiž naprosto neoprávněný a nepodložený, jelikož uváděná pohledávka neexistuje.

Nyní se ale karta obrací. Ti, kteří podali zmanipulovaný návrh na insolvenční řízení musí počítat s tím, že sami půjdou před soud. Znejistění zástupců našeho jediného akcionáře, široké veřejnosti, našich zaměstnanců a okamžité problémy v rámci vztahů s našimi obchodními partnery nenecháme bez odezvy. Jméno Krajské zdravotní bylo poškozeno a rovněž došlo k finančním ztrátám, které politicky aktivní navrhovatelé budou muset uhradit. Před soud by však měl jít i redaktor serveru aktualne.cz, který si v rozporu s novinářskými zásadami a etikou neověřil u Krajské zdravotní skutečnosti okolo insolvenčního řízení a mylně (možná i záměrně) veřejnost informoval, že Krajská zdravotní je v insolvenci. Právě tato zpráva hrubá novinářská chyba způsobila největší škody. Nepravdivou informaci bohužel bezprostředně naprosto nepochopitelně převzala i některá renomovaná média.

Navrhuji proto podání žalob na ochranu dobrého jména společnosti. Představenstvu Krajské zdravotní předložím návrh, aby finanční prostředky získané z těchto žalob byly rozděleny formou mimořádných odměn mezi zaměstnance společnosti, protože pravé oni spolu s pacienty byli tímto absurdním návrhem na insolvenci znepokojeni a ohroženi.

Zvítězil zdravý rozum a nezávislost justice, která se nezalekla a rozhodla dle práva a spravedlnosti. Krajská zdravotní a Ústecký kraj stojí na straně lidi. Obavám se však, že je možné očekávat v nadcházejících několika týdnech řadu dalších, takto nesmyslných a vylhaných, útoků. Nenechte se znechutit a otrávit tímto nečestným předvolebním bojem. Vynechte Krajskou zdravotní ze svých předvolebních bojů, nechte naše zaměstnance v klidu pracovat...

Radek Scherfer, předseda představenstva Krajská zdravotní, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.