Růžena Chrasteková: Vskutku slušní a kultivovaní demonstranti

13.06.2019 20:18

Češi, Moravané a Slezané jsou vesměs národem slušným, kultivovaným, vzdělaným a kulturním. Nemáme v sobě ani tolik "horkou krev" a nejsme až tak emotivní, jako jsou národy jižní Evropy, byť vzácné výjimky potvrzují toto pravidlo.

Růžena Chrasteková: Vskutku slušní a kultivovaní demonstranti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi a ministryni Marii Benešové na Václavském náměstí. Příští se uskuteční v neděli 23.6. na Letné

Avšak je nabíledni, že samozvaní i oslovení tribuni, řečníci, podněcovatelé nenávisti, v podstatě naháněči a verbíři dalších lidí, nespokojených až frustrovaných z výsledků posledních voleb prezidentských, parlamentních i euro, zřejmě musí volit rétoriku, která je pro ty frustrované líbivá, která je vybičuje k aktivnímu řičení předříkaných hesel na náměstích při současných nesmyslných demonstracích. A čím sprostější, vulgárnější, údernější a v jádru už až skoro fyzicky bojovnější, tím větší odezva, potlesk.

Jejich heslo "Neserme se s nima", protože naše lži a nenávist přec musí zvítězit, se začíná zhmotňovat ve výzvách, jako je tato "Svině! Naserem se a půjdem na Hrad", od potomka herců nevalné morální pověsti.
Inu, co kdo zasel, to mu roste. ZDE

Ve světle těchto a jiných vulgarit, sprostot a neuvěřitelných, stokrát opakovaných lží, rezonujících z pódií a čitelných na stupidních transparentících, je směšné až hloupé tvrzení člověka, který má své jméno opentleno několika tituly (Prof. RNDr. Ivo T. Budil, Ph.D., DSc.) a nabízí se otázka, zda se u nás těmi tituly zbytečně nehýří, zda v tomto případku, ale i v jiných, žel, to není devalvace těch titulů. On totiž tento otitulovaný člověk doslova napsal: "Babišovi voliči se možná zamyslí, jestli se náhodou nemýlí, když si tolik slušných a kultivovaně protestujících lidí myslí opak." ZDE

Tak. Slušní a kultivovaní lidé řvou na náměstích "svině", "hajzl", v metru zase "kripl Jakl" a podobné libůstky. Třeba na tom pódiu jednom béčkový herec a prý i režisér ventiloval před "davem" pár stovek lidí, že "Babiš a Zeman musí pryč, využívají slabší a hloupější spoluobčany". Tudíž několik milionů spoluobčanů Jiřík Mádlů označil za slabé a hloupé, toť vskutku ta slušnost a kultivovanost.

Také demokracie, v podobě a podání, veřejném vystupování verbířů demonstrantů, řečníků i z kulturní fronty. Prost kultivovaně protestující lidé.
Kolik takových jich KDU-ČSL sveze klimatizovanými autobusy na Letnou?
Bude tam i terorista Lang, co by rád podřezal prezidenta republiky? Nebo slušný a kultivovaný opoziční politik za ODS Pavel Novotný (ZDE)?

Ta nenávist, kterou podněcuje, seje Milion chvilek ..., začíná na náměstích, byť mezi ne moc početnými davy demonstrantů, nabývat obludných rozměrů.

Marginální menšina, zcela již infikovaná nenávistí k řádně, svobodně a demokraticky zvoleným politikům, začíná být arogantně agresívní, stupňuje svoji sprostou, vulgární rétoriku a nebezpečné výhrůžky.

Není na čase, aby se tím začal vážně zabývat ministr vnitra, místo toho, aby s nimi "přátelsky diskutoval"? Je to přec ministr vlády, kterou oni chtějí svrhnout.
Anebo ...?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

18:08 Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

„The Live and Times of Judge Roy Bean“ (USA 1972) anebo „The Postman“ (USA 1997) a podobně. Tam to c…