SPELOS k Transparency International a spol.: Nelžete

19.04.2012 15:02

Sdružení provozovatelů centrálních loterních systému SPELOS se ohrazuje proti tvrzením, která včera ve společném prohlášení vydaly Transparency International ČR, Občané proti hazardu a Brnění.

SPELOS k Transparency International a spol.: Nelžete
Foto: rep
Popisek: Herna - ilustrační foto

Je šokující, že uvedená občanská sdružení a organizace desinterpretují oficiální informace a namísto snahy o odbornou diskuzi vydávají účelová tvrzení ve snaze zdiskreditovat jedno odvětví legálního podnikání v České republice. Není totiž pravda, že usnesení vlády č. 156 ze dne 14.3.2012 nařizuje Ministerstvu financí zrušit až 90 % stávajících přístrojů. Nařizuje zahájit správní řízení, jehož výsledkem může být potvrzení, změna anebo zrušení stávajícího povolení, jak také oficiálně potvrdilo Ministerstvo financí. Tvrdit, že má Ministerstvo financí všechna povolení zrušit, není tedy pravdivé.

Nejen asociace SPELOS zastává na základě vypracovaných právních posudků názor, že vykonatelnost zmíněného usnesení vlády není možná, protože by tímto postupem Ministerstvo financí zároveň jednalo v  rozporu s novelou loterního zákona platnou od 1. ledna letošního roku. V právním státě přece není možné, aby vláda nebo ministerstvo záměrně porušovalo platné zákony.

V tomto směru SPELOS znovu opakuje, že by tak došlo k dalšímu negativnímu zásahu státu do podnikání jeho členů a zmaření miliardových investic, které české i zahraniční společnosti investovaly do technologie centrálního loterního systému. Určitě se budeme proto domáhat náhrady škod v řádech desítek miliard korun a napadneme postup státu také u evropských institucí.

Podnikání v loterním průmyslu je státem povoleným a regulovaným podnikáním. Ničím nepodložené a účelové tvrzení, že je spojováno s organizovaným zločinem, praním špinavých peněz a financováním terorismu považujeme za cílenou snahu poškodit dobré jméno a pověst českých společností, které na základě platných zákonů legálně podnikají, dodržují všechny právní předpisy, řádně odvádí státu daně a jiné odvody a plní funkci zaměstnavatelů. Je šokující, že se na jedné straně některé občanské iniciativy snaží o diskreditaci českých loterních společností a na druhou stranu zcela vědomě přehlíží, že v České republice působí několik nelegálních zahraničních sázkových kanceláří, které vyvádí z naší země několik miliard korun, neplatí žádné daně ani odvody a navíc nepodléhají jakékoliv státní nebo obecní regulaci.

Petr Vrzáň

výkonný ředitel SPELOS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPELOS

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.