Šimon Heller: Pražské prostitutky aneb každý s každým

24.05.2013 12:29

Před několika měsíci přišla pražská TOP 09 s nápadem víceméně zlegalizovat prostituci. Nelíbilo se jí, že prostitutky neplatí daně, a tak by z nich rádo udělalo podnikatelky. Otázkou je, jestli by údajně pravicová TOP 09 neviděla ráda podnikatele i z dealerů drog nebo nájemných vrahů. Ty také své příjmy přece nedaní.

Šimon Heller: Pražské prostitutky aneb každý s každým
Foto: red
Popisek: Magistrát hlavního města České republiky

Každopádně prostituce je první, co mě napadne, když vidím, co se děje v pražském zastupitelstvu. Nejprve spolu obcovala ODS a ČSSD, poté ODS a TOP 09 a nakonec to vypadá na sňatek TOP 09 s ČSSD. Zkrátka každý s každým.

Dobře si vzpomínám na výrok dnes již bývalého primátora Prahy Bohuslava Svobodu, který v Otázkách Václava Moravce hned po volbách tvrdil, že by se Zdeňkem Tůmou z TOP 09 šel i krást koně. V tu dobu již musel tušit, že to sklopí právě se sociálními demokraty. Na celé kauze si tenkrát udělal mediálně pěkné jméno Jiří Dienstbier mladší, který by pravděpodobně raději šel s komunisty. Také si vzpomínám, jak jihočeský hejtman Zimola po krajských volbách tvrdil, že koalice na jihu Čech s TOP 09 není v žádném případě reálná kvůli tomu, že TOP 09 je vládní stranou a prosazuje asociální reformy. Inu pro Prahu je situace asi jiná.

Praha nemá zrovna malý rozpočet a všechny obcující strany ukázaly, že jim o Pražany nejde. Jinak si nedokážu vysvětlit takovou komedii. Dnes to vypadá, že otěže drží TOP 09 a v touze po moci je ochotna udělat cokoli. Jsem však přesvědčen, že „lehké“ řešení všech tří zmíněných stran je bude v příštích volbách stát hodně voličů. Koho má volit pravicově zaměřený volič, když zde pravicová strana není, a ta která to o sobě tvrdí, se spojí s levicí? A koho má volit levicově zaměřený občan, když nechce volit totalitní a zločineckou stranu ani partaj, která je ochotna se s takovou stranou spojit? Bohužel tato skutečnost nahrává stranám, které slibují „jednoduchá“ řešení. To mělo v historii často fatální následky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …