Šinágl: Po Klausově chilském peru přišla na řadu raketa z Wimbledonu

11.07.2011 21:30

„Každý z nás má vinu, pokud zůstal nečinný. Pasivita je morálně vinna každým selháním, které zanedbává povinnost chopit se jakékoliv možné aktivity k ochraně ohrožených, k ulehčení bezpráví, k odpírání zlu.“ Karl Jaspers

Šinágl: Po Klausově chilském peru přišla na řadu raketa z Wimbledonu

Kdo sledoval čtvrteční večerní Televizní noviny na TV NOVA, musel být opět otřesen nespolečenskými způsoby prezidenta Václava Klause. Reportáž začíná v 5:13 min. a Klausův výstup v 5:40 min. Přichází nedůstojně rychlým krokem, podává ruku a civí do kamer, zatímco Petra Kvitová na něho. Aniž by vyčkal předání darů či se nabídl, že s dary pomůže, bere si z rukou wimbledonské vítězky nedočkavě tenisovou raketu a poté zarámovanou fotografii a stejně rychle jí předává květiny.

Celou scénu doplňuje komentář: „Já jsem nedejchal málem při tom finále wimbledonským, a jak mě všichni lákali, abych se tam přijel podívat, tak jsem pak strašně litoval."

Divíte se potom, že tato ostuda Pražského hradu a občanů České republiky nepodepsala zákon o důchodové reformě. Vadí mu např., že by měl mít někdo vyšší důchod jenom proto, že více přispívá - je to podle něho stejné, jako kdyby někdo chtěl mít více veřejného osvětlení, protože platí více daní...?!

Více o autorovi:

Publikováno se souhlasem autora, redakčně zkráceno

Foto: Archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Šinágl

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…