Sofie Chrtková: Jak zamést s důchodci do tří let

16.04.2012 15:33

Páni redaktoři hovoří o „nepopulárních“ krocích vlády. Slovo popularita by do popisu politiky patřit nemělo, i když je pravdou, že současní kašpárci nám sehrávají nechutné vládní divadlo a svůj padlý intelekt přetvářejí v nechutnou frašku.

Sofie Chrtková: Jak zamést s důchodci do tří let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodce na nábřeží u Vltavy - ilustrační foto

Za neustálého natřásání a vystavování se před kamerami, kazí lidem snídani, oběd i večeři, což platí pro stále méně lidí, neboť se začíná jíst jednou denně nebo vyďobávat zbytky z popelnic. Hodně občanů z vládního hororu a nočních můr z věcí příštích, nemohou ani spát, roste počet těch, kdo životy zcela racionálně vzdávají. Ti odolnější si začínají osvěžovat naši historii, uvažujíc o radikálním vyhození panstva na dlažby náměstí – zcela pragmaticky.

„Vládní“ koalice a média, dělají z důchodců, postižených a sociálně slabších již několik let zcela „nepopulární“ část občanů, na které musíme, dle vládních demagogů, chemiků, drábů a mágů, nyní doplácet ze svého, protože jsme projedli důchodcům důchody! Tedy my, nikoli ti, co mají hlídat státní kasu. Vrchnímu Mágovi nedošlo, že prostý občan se ke státní pokladně  nedostane, tím spíš z ní nemůže nic projídat. Podobnými demagogiemi a lži, jsme denně krmeni. Panstvo se uskromnit nehodlá, nyní dorůstá další česká politická šlechta, která je značně hladová a slušně rozežraná. A co na to naši duchovní, naše církve?  Nevadí kardinálovi či biskupovi, zcela křesťansky, že budou církve  přijímat miliardy, které se utrhnou od úst důchodcům a jiným potřebným?

Do rozpočtu údajně přitéká stále méně, finance spravuje Mág a je jisté, že peníze někde trousí cestou, vzhledem k tomu, co se vše vybere. Opasky jsme posunuli  během 20-ti let z břicha do oblasti krku . Stejnou dobu se zdražuje, dochází k nehoráznému  zpoplatnění a zdražení všeho, nač si vůbec dokážeme ještě vzpomenout, ve zdražování jsme  předhonili EU.  Nelze naplnit děravou státní kasu, kterou nikdo nehlídá. Občané přestávají mít na život, někteří na pohřeb. Za poslední dva roky se  výrazně zvedly ceny, zvyšuje se DPH, přibyly a zvýšily se různé daně, poplatky, energie, ceny a náklady na  bydlení, léky atd., tentokrát nikoli postupně, ale naráz. Důchodcům se tímto osekaly důchody o cca 30%. Naráz se zdražením, se snížily platy, zmrazily důchody a sociální dávky. Běžná rodina či důchodce, má vyšší výdaje, než příjmy a přesto si panstvo dovolí hodit péči o důchodce na rodiny s dětmi a svádět neschopnost dětí postarat se o rodiče v důchodu, na špatnou výchovu. Zcela je zapomenuto, že se důchody permanentně rozkrádají, a že si důchodci na důchod celý život platili a tak byl nastaven po desítky let, důchodový systém. Jde o nejodpornější demagogii, jež zakrývá  neschopnost. a  plánované zlodějny vládních činitelů, kteří vinu shazují na  samotné důchodce a přenášejí odpovědnost  na rodiny. Pokud důchodce rodinu nemá, má smůlu, bude zařazen do postupného deratizačního programu, ani se o tom nikdo nedoví.

Peníze na důchody se odkláněly již roky na různé soukromo-vládní kšefty, krize- nekrize. Důchodci se bránit nemohou a konečně, než se na něco přijde, umřou.  Aby se schodek a hloupá rozhodnutí, čistě v prospěch bohatých voličů pravice, populárně a mediálně  „zamázl“, začalo se  občanům říkat, jak jsou důchodci přemnožení a ubývá dětí, které by je živily.  Dětí skutečně ubývá. Systém, nastavený pravicí, není vhodný pro dělání dětí a zakládání rodiny -  výpadek  dětí nám zajistí cizinci. Dlouho jsme slýchávali, že rodina je základ státu a v likvidační době státu, je nutno likvidovat především rodiny. Ostatně, cizinci nám díky 20-ti leté cestě za prosperitou efektivní ekonomické nesamostatnosti, již zajišťují skoro vše, proč ne populační křivku?  O přemnožení důchodců se postarají naši všehoschopní  vládní „deratizéři“.

Politici, místo vedení státu, se vrhli na čistě soukromý  byznys s možností použít státní kasu jako soukromou příruční kasičku nebo banku. Tyto prasečinky pak nazývají  „rozpočtovou odpovědností vlády“ a řídí se profesorovými radami – trhni, co můžeš, jedno kde a jak, zhasnuto je stále, jen máme ještě  málo Kožených. Pro  „vládu“  jsou důchodci nadbytečným  přepychem, stejně jako děti a tak „odpovědně šetřící vláda“, musela sáhnout k údajně  „nepopulárním“ opatřením – ejhle ten mediální alibismus!  a sáhla konečně  na „přepychový“ důchod důchodcům, který je  3x menší, než  v sousední vyspělé Evropě. Cizí firmy, u nás podnikají, ale odevzdávají daně ve svých státech,  pro své důchodce!  Odpovědná vláda však zvýšila nehorázně odměny svým poradcům a expertům, co dřou na reformách a škrtech pro  zloděje a podvodníky jako koně.

K utahování opasků přidala „vláda“ důchodcům  ještě „zmražení“. Jde o  humánní, několikafázový  deratizační proces proti přemnoženým důchodcům, který má trvat pouhé tři roky!  Nejdříve došlo ke zmražení důchodů a jiných dávek, ve druhé fázi dojde k postupnému „samomražení“ z nedostatku tepla  a potravy v zimě a nakonec důchodce zmrzne  jako bezdomovec někde na ulici. Deratizace důchodců probíhá s německou důkladností, nic není ponecháno náhodě. Důchodce, který se dostane do nemocnice, odkáže svůj majetek nemocnici za několikadenní péči, čímž mu nezbude již na jídlo a nájem nebo spadne do standardu pro chudé, kdy léčba bude nulová – neb nejsou peníze a zemře stejně za pár dnů. Vydělat se musí na každém v každém případě,,tak místo postelí si v nemocnicích otevřou kanceláře exekutoři. Dluh za standardní péči a poplatky za  důchodce, začnou okamžitě vymáhat na pozůstalých. Vládní odhad bude konečně správný – do tří let  a na 100% se zvrátí demografická křivka, ubude důchodců a postižených. Stát  sice  nikdy neušetří, ale média prohlásí krok vlády za vysoce populární a efektivní, neboť  konečně značně prořídly řady důchodců i čekatelů na důchod.

Skokovým  zvýšení doby odchodu do důchodu o dva roky, se někteří  noví před-důchodci, zejména ženy, co se staraly o několik dětí, neb školek zodpovědně ubylo již v 90.letech a práci sehnaly v naší „prosperující společnosti“ jen bezdětné ženy do 35-let věku, se nyní dostaly do situace, kdy bez vlastního příjmu, si musí na důchod vypůjčit, aby doplatily zvýšenou dobu odchodu do důchodu formou doplatku sociálního pojištění. Do důchodu pochopitelně nepůjdou ti, co jsou schopni pracovat, mají štěstí, že mají práci a uspokojivý zdravotní stav. Důchodci si často musí k důchodu přivydělávat, aby vůbec vyšli a neskončili na ulici – to jsou ti, co mají štěstí.

Zákony ohledně  přiznání různých důchodů se změnily  již několikrát, vždy v neprospěch občanů a budoucích důchodců, postižených, či invalidů, přičemž se  zvyšuje nezaměstnanost  a lidé přes 50 let věku, mají malou šanci sehnat zaměstnání nebo jsou první na řadě v propouštění z práce. Občanům, vedených na úřadu práce několik let, se počítá nově pouze rok,  pokud  byli  evidováni na úřadu práce před dovršením 55 let věku třeba několik let a pojištění ze zákona  za ně platil stát. Dříve se započítávaly z doby na úřadu práce  na důchod tři roky. Ale doba odchodu do důchodu se prodloužila, nejprve o jeden, pak skokem hned  o dva roky s „výhodou“, že si mohou občané potřebnou  dobu doplatit! Není možné, aby si vlády dělaly každý rok, co chtějí, zejména ohledně důchodů a nastavovaly nová pravidla v době, kdy se zvyšuje nezaměstnanost a lidé před důchodem a  padesátníci, jsou vyhazováni z práce jako první!  Občané, často čerstvě invalidní nebo zdravotně postižení, jsou nezaměstnatelní, ale  i jim byla  prodloužena  o dva roky doba odchodu do důchodu. Jsou i tací, kterým nebyl přiznán invalidní důchod nebo invalidita, ačkoli  jsou průkazně dlouhodobě nemocní nebo postižení a ze zdravotních důvodů  museli zůstat doma. Mnoho padesátníků bylo dlouhodobě vedeno na úřadu práce, ale ten nebyl schopen jim sehnat zaměstnání. Při intenzívním shánění práce na vlastní pěst, utratil nezaměstnaný minimálně dva  tisíce za telefony a dopravu měsíčně a většinou suploval úřady práce.   Nešlo o občany, kteří nechtějí pracovat, ale jsou dnes, úbytkem pracovních míst a věkem, nezaměstnatelní. Na různých rekvalifikacích si namastily kapsy z evropských fondů různé agentury, ale výrazně těmto lidem nepomohly.

Postižení a invalidé dostanou pracovní rekomandaci dle zdravotních obtíží, čímž jsou pro jakéhokoli zaměstnavatele předem nepřijatelní. Roli hraje i skutečnost, že zaměstnavatel hradí prvních 14 dní nemocenskou ze svého a lze předpokládat, že zdravotně postižení, invalidé, ale i lidé kolem 50-ti let, mají již častější zdravotní potíže, vyžadující častější neschopenku, než mladší ročníky. Různými šikovnými  triky  mistrů  řízeného asociálna, si lze důchod doplatit – vlastně koupit, za 21.120,-Kč za rok. Z důchodové dávky, srážky doplatku za sociální pojištění splácet nelze, neb pragmatický a vysoce sociálně odpovědný úřednický dráb, chce mít jistotu, že  před-důchodce během splácení nezemře, čímž by stát přišel rázem o desítky přeplacených miliard na důchodech a od Mága by mohl chytit  dráb oboustranný pohlavek. Peníze jsou důležitější, než život a sichr je sichr, umírat mohou i před-důchodci, čímž se zároveň  může slušně  snížit počet důchodců budoucích let.   Buď zaplatí rodina, pokud ne, důchodu se dotyčný, dlouhodobě nezaměstnaný, nedočká. O občanech, pár let před důchodem a jejich možnostech najít si práci,  se  moc nemluví, je lepší je zařadit rovnou  mezi nepřizpůsobivé, štítící se práce. Není práce, není důchod, koho to z  „vlády“ zajímá, tak je šoupneme na  nuceně veřejně prospěšné práce, kde budou makat zdarma jako muklové.  Našim asociálním otrokářům nedošlo, že za práci se má platit, protože zatím, alespoň na papíře, žijeme v demokratickém, nikoli otrokářském státě. Neplatit řádně za práci je dosud žalovatelné.

Je  tedy „rozpočtově a odpovědně“ spočítáno, že do tří let zmizí minimálně třetina našich důchodců do věčných lovišť, vezmou  sebou i část postižených, bezdomovců a nezaměstnaných, zejména před důchodem. Pak teprve občané uvidí, jak to „vláda“ myslela s občany„dobře“, jak „pragmaticky“ uvažovala, kdy „nepopulární opatření“,  se stalo rozpočtově odpovědným krokem.  Dráb by mohl nařídit důchodcům, aby nosili povinně  pásku na rukávě s  nápisem:  Nezapomeňte, po použití a využití  zahoďte  do popelnice a umyjte si ruce!

Žádný špatný ekonomický růst ani zadlužení, nemůže být důvodem k tomu, aby se důchodcům sahalo na důchody. Neexistuje žádná občanská kontrola, kolik jde do státního rozpočtu a kolik se rozkrade – to se dovídáme pouze z různých afér a kauz, z různého odklánění, tunelování apod. – což jsou desítky, možná stovky miliard. Čísla, do kterých halí chemický Mág a drsný Dráb své demagogické výmysly, nelze ověřit, jde o fikci a čáry máry s čísly. Alternativy existují a měly by, jedná-li se o důchodce, kteří navíc oproti různým podnikatelským parazitům pracovali a tvořili hodnoty, ze kterých dosud žijeme.  V Česku máme nejnižší důchody v Evropě, nepočítaje asi dvě či tři sociálně zaostalé východní státy. Ve vyspělé Evropě mají v mnoha zemích důchodci mnoho výhod ohledně zdravotní péče, léků, potravin a bydlení. Peníze na důchody jsou, jen se nalézají v rukou a rozhodování těch, kteří se na důchodcích hodlají obohatit.

Je  zcela zavádějící říkat, že průměrný plat je kolem 25 tis. Kč. Ve skutečnosti  na  tento plat dosáhne menšina, stejně jako na průměrný 10-ti tisícový důchod.  Větší část, někdy již celý plat či důchod, opět vracíme zpět státu přes různé úřady, lékárny, pojišťovny, banky apod.  My platíme již i za vzduch, ale ovzduší máme horší. Čím více šetříme, tím více se vybírá. My ten plat nebo důchod, máme už jen jaksi „namalovaný“,  abychom měli pocit, že žijeme alespoň z almužny.  Hanebné chování současné vlády k důchodcům a postiženým nelze omluvit, nelze omluvit skutečnost, že mnoho, zejména osamělých  důchodců a postižených, pouze přežívá nuceně v domácím vězení, neboť na plnohodnotný život nemá .

Zejména naši rychlokvašení miliardáři,  privatizéři, exekutoři, zlatokopové, podvodníci a lumpové,  zneužili a využívají hodnot, které naši důchodci vytvořili. Celá naše společnost žila a dosud žije z práce,  hodnot  a majetku  nynějších důchodců,  pokud nebyl již  rozkraden, ukraden nebo zkonfiskován exekutorem. Důchodci tvořili hodnoty, stejně jako jejich předkové, starali se o příští generaci, vytvářeli budoucnost pro své rodiny a děti. Nepodléhejme demagogiím této asociální a amorální vlády, jež lže drze do očí nám všem, važme si předků, otců, matek, babiček a dědečků. Nepodléhejme likvidátorům morálních a lidských hodnot, kdy nám denně ukazují své, již  lžemi pokřivené tváře  a „vysvětlují“ proč si máme utahovat smyčku kolem krku.

Nejlépe se poslouchají různé škrty a reformy od těch, kteří žijí z vekslu se státním majetkem a  díky vekslu se dostali do vrcholné politiky, nikdy v životě kloudně nepracovali a parazitují na občanech i státu.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…