Stanislav Kliment: Evropští konzervatisté proti skandálním výrokům předsedy europarlamentu

16.12.2015 12:43

Šéf frakce Evropských konzervativců a reformistů (ECR v Evropském parlamentu Syed Kamall z Velké Británie vyzval dopisem předsedu parlamentu Martina Schulza, aby se zdržel vyjádření na téma situace v Polsku. Obvinil Schulze, že nezná situace, o které se vyjadřuje. „Záležitosti spojené s poslkým Ústavním soudem jsou mezinárodními médii popisovány negativně, ale bez přihlédnutí k činnosti předcházející vlády krátce před opuštěním úřadu,“ uvádí také Kamall.

Stanislav Kliment: Evropští konzervatisté proti skandálním výrokům předsedy europarlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Evropský parlament

"Prosím, před Vašimi vyjádřeními se seznamte s fakty. Nezávisle na vašich osobních pohledech na stranu, která v Polsku vyhrála volby věřím, že nebudete degradovat význam zastávané funkce předsedy Evropského parlamentu pokusy zasahování do vnitřní diskuse členského státu, a to senzacechtivým způsobem bez znalosti faktů,“ píší konzervativci Schulzovi.

Jedná se o reakci na rozhovor předsedy Evropského parlamentu a předního člena německé SPD Schulze pro rozhlasovou stanici Deutschlandfunk, ve kterém uvedl, že současný vývoj v Polsku je dramatický a má „charakter státního převratu“. Mluvčí Martina Schulze v pondělí večer uvedl, že vyjádření nebylo soudem, ale výrazem znepokojení, které mu měli sdělovat také některé poslanecké frakce a poslanci Evropského parlamentu.

Polské ministerstvo zahraničí označilo vyjádření předsedy Evropského parlamentu za skandální a předsedkyně vlády Beata Szydlo uvedla, že od Martina Schulze za jeho výroky očekává omluvu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.