Stanislav Kliment: Polák Balcerowicz ukrajinským premiérem?

07.03.2016 13:36

Novým ukrajinským premiérem by se mohl podle tamních médií stát bývalý polský místopředseda vlády a ministr financí Leszek Balcerowicz. Jako vhodného kandidáta ho prý vidí president Petro Porošenko.

Stanislav Kliment: Polák Balcerowicz ukrajinským premiérem?
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ukrajina

S kontroverzním polským politikem a ekonomem údajně od prosince jedná poslanec za Blok Petra Porošenka Ihor Gryniv. Na polského trojnásobného ministra financí prý padla volba s ohledem na neprovázanost na ukrajinské politické špičky a má mít take podporu Západu.

Tu podle novin naopak nemají domácí politici Oleksandr Turčynov, tajemník Národní bezpečnostní a obranné rady a předsedy Nejvyšší rady Volodymyr Hrojsman. Připomeňme, že před několika týdny se spekulovalo o možnosti, že post premiéra by převzal Michail Saakašvili, bývalý tyranský president Gruzie, který je dnes občanem Ukrajiny a gubernátorem v Oděse.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…