Stanislav Kliment: Tažení proti Turkům, rakouským občanům

21.05.2017 9:34

Rakousko začalo prověřovat asi sto tisíc občanů tureckého původu. Zjišťuje se, zda nemají v rozporu se zákony druhé občanství, což by vedlo ke ztrátě občanství rakouského. Dvojí občanství je totiž v Rakousku ve většině případů zakázáno.

Stanislav Kliment: Tažení proti Turkům, rakouským občanům
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Rakousko, muslimové

Seznam sto tisíc občanů dostalo, jak bylo ve čtvrtek uvedeno, ministerstvo vnitra od Svobodné strany Rakouska (FPÖ), která kritizuje tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a jeho turecké stoupence v Rakousku. Mluvčí vnitra Karl-Heinz prohlásil, že nemá informace o původu tohoto seznamu.

Minulý měsíc podpořilo v Rakousku 70 procent tamních Turků ústavní změny navržené Erdoganem. Dá se předpokládat, že Vídeň bude prohlubovat protitureckou protimuslimskou politiku, a to zejména díky nástupu Sebastiana Kurze, stoupence tvrdé linie, do funkce předsedy Rakouské lidové strany a pravděpodobně i budoucího kancléře.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.