Štěpán Křeček: Rychlý výprodej akcií O2 Czech Republic

15.11.2018 19:26

„Současný výprodej akcií O2 Č.R. může pro investory představovat příležitost. O2 Č.R. neohlásila žádné špatné výsledky, žádné snížené dividendy ani horší výhled hospodaření. Díky rychlému výprodeji však vzrostla očekávaná dividenda k osmi procentům,“ říká Senior Equity Trader BHS Tomáš Tlach.

Štěpán Křeček: Rychlý výprodej akcií O2 Czech Republic
Foto: BH Securities
Popisek: Ing. Štěpán Křeček, MBA, hlavní ekonom BH Securities

Akcie společnosti O2 Č.R. při otevření pražské burzy výrazně oslabily. Hned v ranní aukci se objevilo větší množství na prodej a cena byla stanovena o 9 korun níže oproti včerejšímu závěru. Během krátké doby se pak obchodovalo až za 216,5 korun. To představuje pokles o 10,1 procent.

Pokles přišel poté, co byla včera zveřejněna zpráva o vyřazení O2 Č.R. z indexu MSCI. Důvodem vyřazení z indexu bylo, že jeden z akcionářů byl překvalifikován ze “strategického” na “nestrategického”. Kvůli tomu došlo k přehodnocení objemu volně obchodovaných akcií z 20 procent na 12 procent, titul tedy nesplňuje podmínku zařazení do indexů. Akcie společnosti budou z indexu MSCI Czech Republic vyloučeny v závěru obchodování 30. listopadu 2018 a bez O2 Č.R. se bude obchodovat od 3. prosince 2018.

Jedná se o rychlý výprodej větších obchodníků jako jsou například fondy, které mají MSCI jako benchmark. Panický výprodej se nyní v 11:00 ukazuje jako přehnaný, ceny se vrátily k hodnotám 229 korun za akcii a ztráta se tak snížena na necelých 5 procent. Výprodeje mohou trvat až do 30. listopadu, do té doby se obchodníci budou snažit vyrovnat pozice.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.