Svatopluk Otava: Politická noblesa v podání předsedy Štěcha

03.05.2017 15:48

Stejně jako ukňouraná „hra na chlapa“ v podání premiéra Sobotky a jeho (skoro)demise včera rozesmála Český národ, také reakce politických špiček, jimž se díky tomu zase přiblížil pobyt na poušti doživotní nevolitelnosti, musel chtě nechtě pobavit. To zhrození z „ohrožení hodnot“, z „nebezpečí pro demokracii“ či dokonce z „odevzdání moci“ prezidentu Zemanovi bylo vesměs nefalšované. Slovně perlili všichni, naprosté „skvosty“ pak padaly zcela očekávaně i z úst předsedy senátu Milana Štěcha.

Svatopluk Otava: Politická noblesa v  podání  předsedy Štěcha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Normalizační komunista,

celoživotní politický hochštapler a slouha jakéhokoli režimu, jenž se živil původně jako socialistický odborový boss, později coby doživotní(?) předseda senátu a takto vlastně vrchní pojistitel „demokratických hodnot“ dostal pochopitelně místo mezi prvními v Ukradené (oficiálně České) televizi.

Nebylo mnoho času na zhotovení tištěného materiálu pro tuto „morální“ autoritu. Pansoudruh byl odkázán na slovní reakci, tudíž se dala očekávat slušná porce nechtěné zábavy. Politický komik nezklamal. Podivnou směsicí obecné Češtiny a jihočesko-pražského argotu, která by jinak byla diskvalifikační i pro hotelového portýra, jal se čacky bránit ubrečeného premiéra a současně mohutně plivat na Andreje Babiše.

Prý jej upozornila některá z jeho sekretářek, jak se ministr financí (soukromě!, ale to už nezaznělo..) vyjadřuje vulgárně o svých oranžových koaličních partnerech, což se dočetla „kdesi v Parlamentních listech“. V kostce – Sobotka, Zaorálek, Marksová jsou: vulgarismus, vulgarismus, vulgarismus, z nichž jeden vulgarismus ještě navíc i chlastá. Novinářka Slonková je též vulgarismus.

Takovej člověk…

„Takovej“ člověk by měl dávno sám odejít a „není myslitelný“ s ním přece dále pracovat, rétořil mohutně dávný průmyslovácký maturant, na jehož tehdejší alma mater snad vůbec rodný jazyk nebyl vyučován, poněvadž jeho mix spletených koncovek přídavných jmen a rodů těch podstatných, je „na živo“ vždy nezapomenutelný.

Co na tom, že Andrej Babiš se nemalou vahou svého politického i osobního umu poctivě snaží  ze současného středověkého prekapitalismu a ekonomického nevolnictví vytvořit jakž takž funkční model, sice nespravedlivý, ale snesitelnější pro všechny? Co na tom, že prakticky chrání i koryta politických kabaretníků všech barev, jakým je i Milan Štěch nebo třeba Miroslava Němcová, Miroslav Kalousek i Vojtěch Filip? Co na tom, že chce všehoschopné prorežimníky jednoduše vyměnit za ty jen čistě schopné? A co na tom, že se audiokompromitující materiál tak nějak objevil právě v takto „vhodnou“ dobu a není vůbec ověřen?

Štěchové a podobní političtí nemakačenkové jsou v politice právě jen proto, že se sami práce štítí a Andrej Babiš prostě po všech, s nimiž se v byznysu i politice setkal právě tu práci chce! No, to je přece „nemyslitelný s ním nadále spolupracovat“ a „takovej“ člověk by měl „sám vodejít“, myslí si Milan Štěch.

Mimochodem, kterýkoli čtenář, co zavítá na Parlamentní listy a přečte si charakteristiku koaličníků, na níž upozornila pana Štěcha jeho sekretářka, se mimoděk musí usmát. Zveršovat tu zkratku, byla by jak z pera K. H. Borovského. Co třeba:

Jeden křivý, druhý tupý je,

než pracovat, tak spíše

třetí raději se s nimi napije

a čtvrtá tirády jim píše…

A mimochodem, za tu reklamu, co pan Štěch zcela zdarma a bez nároku na odměnu PL v Ukradené televizi udělal, mohl by snad vydavatel uvažovat zase i o tištěné formě. Číst se to bude, kupovat pochopitelně též a inzerenti se pohrnou.

Tak hele, pane Štěchu..! Maj se fajn a kecaj v tý bedně častějc..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.