Svaz podnikatelů ve stavebnictví: Kontrolu zakázek dopravních staveb lze provést i bez jejich zastavení

29.04.2014 18:19

Prohlášení Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR

Svaz podnikatelů ve stavebnictví: Kontrolu zakázek dopravních staveb lze provést i bez jejich zastavení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR je velmi znepokojen zastavením přípravy a realizace dopravních staveb, které nařídil nový ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kubiš.

V současné době, kdy prvořadým úkolem této organizace by mělo naopak být jejich maximální urychlení, přichází zcela opačný impulz zdůvodněný tím, že vzhledem k novému, efektivnějšímu způsobu zadávání zakázek je třeba provést kontrolu všech staveb, včetně probíhajících.

S tímto krokem Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR zásadně nesouhlasí, protože je v ostrém protikladu s prohlášením ministerstva dopravy o podpoře rozvoje dopravní infrastruktury. Nařízení ředitele ŘSD bezprostředně ohrožuje čerpání finančních prostředků určených ve státním rozpočtu s velmi negativními důsledky pro již ohrožené dočerpání fondů EU.

V kontextu Programového prohlášení vlády České republiky považujeme tento krok jako kontraproduktivní, a proto věříme, že vedení ministerstva dopravy zruší platnost tohoto neuváženého rozhodnutí. Kontrolu zakázek dopravních staveb lze provést i bez jejich zastavení a zdržení již tak napjatého harmonogramu realizace staveb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.