Tomáš Haas: Evropa sice hoří od džihádu, ale EU chce chránit občany před vánočními svíčkami

01.12.2015 10:31

Obvyklou kritikou EU je, podle německého Die Welt, že se někdy svými regulačními opatřeními nemístně a hluboko vměšuje do každodenního života evropanů.

Tomáš Haas: Evropa sice hoří od džihádu, ale EU chce chránit občany před vánočními svíčkami
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Brusel se tomuto nařčení brání a označuje je za falešný obraz. Ale další a daší evropské předpisy, včetně tohoto nejnovějšího, se dají vnímat jako jeho potvrzení.

Podle zpráv tisku se nové nařízení týká bezpečnosti svíček a má chránit evropské spotřebitele před různými nebezpečím a riziky, hrozícími spotřebitelům z používání svíček", cituje nové nařízení EU německý "Bild" .

Nařízení, které má 4 stránky a 5 stránek příloh, popisuje do posledního detailu bezpečnostní předpisy a požadavky pro použití svíček, svíček v nádobách, svícnů a příslušenství.

Podle magazinu "Bild" předpisy stanoví mimo jiné, že "svíčky musí během použití stabilně hořet", riziko spálení plamenem svíčky dotekem musí být "tak nízké jak je jen možné" a plamen smí dosáhnout "jen maximální povolené výšky". Stejně jsou stanovany parametry emise sazí.

Předseda klubu poslanců CDU/CSU v Evropském parlamentu, Herbert Reul, ostře kritizuje regulační činnost Evropské komise: "Zatímco Evropská unie je v plamenech hluboké krize, se Komise vesele věnuje každému bezvýznamnému nesmyslu.

Já bych si dovolil s panem europoslancem nesouhlasit. Myslím, že vzhledem k tomu, že Komise řeší závažné otázky evropské společnosti a svých členských států stejně kvalitně a úspěšně, jako zakřivení banánů a emise sazí ze svíček v nádobách, bylo by možná lepší, kdyby se věnovala jen těmto otázkám a nesnažila se nařizovat používání biopaliv, regulovat obsah uhlíku v atmosféře, zachraňovat nás před finančními problémy Eurozóny a Ukrajinských oligarchů.

A hlavně se nesnažit řešit další v této chvíli aktuální problém který sama, podobně jako ty výše vyjmenované, sama způsobila - uprchlickou krizi.

I tady se Unie snaží napravovat své chyby jejich opakováním na stále větší škále.

Zůstaňte prosím, až do svého rozpuštění, soudruzi lidoví komisaři, u těch svíček.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…