Tomio Okamura: Zakažme Kalouskovi hrací bedny

25.06.2012 14:59

Velkým problémem se dnes stávají nízkopříjmové skupiny obyvatel. Jako mor se mezi nimi šíří závislost na hracích automatech. Obce se jejich množství snaží kontrolovat, ale Kalouskovo ministerstvo se jim zatím účinně brání.

Tomio Okamura: Zakažme Kalouskovi hrací bedny
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Řešením ovšem není regulace - když bude automat jinde, tak tam jinam si hráč cestu najde. Abychom měli jasno  - hrací automaty jsou podle mého názoru jedním z nejhorších fenoménů dneška. Dnes a denně u nich stojí matky, tátové, děti - znám případ, kdy syn ve Svitavách svému otci prohrál v bedně pekárnu, restauraci, hernu i střechu nad hlavou. Starý muž, který vše budoval dvacet let, vzápětí zemřel. Jsou tisíce hráčů, kteří po celé dny a noci kradou, aby mohli výdělek vzápětí hodit do bedny, zatímco jejich děti žebrají o kus rohlíku.

Majitelé heren mají naopak neskutečné neuvěřitelné zisky, jedna herna s dvaceti automaty v okresním městě vydělává až desítky milionů ročně. Co to je za peníze? Jsou to peníze ze sociálních dávek, peníze ukradené a samozřejmě někdy i peníze poctivě vydělané. Jsou to peníze, které v důsledku přinesly spoustu bolesti a neštěstí nejen hráčům, ale i jejich rodinám, jejich okolí. Stát na tom ani na vteřinu nevydělává. Žádná daň nezaplatí škody, které hraním vznikají. Zisky mají jen jednotlivci. Ztráty, a nejen finanční, neseme ale my všichni. To si musíme jasně uvědomit.

Cílem proto není odstranit bedny z dohledu, ale odstranit je úplně. Zákaz všech typů hazardních přístrojů je jedinou cestou ven. Co oči nevidí, to srdce nebolí. 

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…