Václav Kovalčík: Morální i ekonomické křivdy pod rouškou demokracie

14.07.2020 11:17

Možná se proinvestujeme z koronavirové zdravotní i ekonomické krize, možná ne. Přesto bych byl s rapidními deficity velmi opatrný, spíše bych na místě vlády a prezidenta České republiky žádal intenzivně o mezinárodní pomoci pro naši republiku, ale tenhle režim mě nechce vůbec poslechnout, vůbec nerespektuje moje rady i doporučení.

Václav Kovalčík: Morální i ekonomické křivdy pod rouškou demokracie
Foto: pixabay.com
Popisek: Krize - ilustrační foto

Je nespravedlivé, když ostatní z dřívějších časů vyspělé západní země budou čerpat ještě více, čímž se budou více rozevírat nůžky mezi ekonomikami států Evropské unie i světa. Česká republika nesmí machrovat na úkor životní úrovně svých občanů i hospodářství.

Najednou na občany naší země padá rádoby důchodová reforma jako asteroid z vesmíru! Máme spoustu nízkopříjmových občanů, handicapovaných, znevýhodněných tradičních rodin, lidí v exekucích i bez střechy nad hlavou.

V digitálním věku vlastně nic nefunguje, neboť je cestování např. vlakem jedním krokem do vlastního hrobu. Necení se poctivá lidská práce, ale nicnedělání rádoby potentátů a byrokratů, kteří berou nekřesťanské peníze téměř za nic. Co bude tedy považováno za zásluhovost, jak se to bude v budoucnu vypočítávat, aby náš stát nezkrachoval?

Náš stát si nadále hraje na vyspělou ekonomiku, ne a ne přijímat mezinárodní pomoci a reparace ze strany západu za způsobenou chudobu tzv. demo-řáděním. Tady panuje dodnes selektování občanů - dětí i dospělých. Kriminalita se toleruje, policisté bezmocní v minulém i současném krimi-labyrintu. Kvůli koronaviru přituhuje cenzura ze strany západu i Evropské unie.

Pokud tady máme míti demokracii, tak demokracie musí býti svobodným politickým modelem, kde budou vzkvétat poctivá povolání, názory, náměty, diskuse bez byrokratické cenzury. Mnohdy se ptám, proč lidé chodí na portály, kde je cenzura lidských názorů?

Bohužel nám tady vzniká super-třída zajištěných celebrit i oligarchů na několik generací dopředu. Proč je lidé vůbec čtou, proč neřeknou dost vlastní ignorací nevkusných bulvárů, které se skrývají za demokracii?

Vážená vládo i demokratický bloku, proč mi portály liter.cz a psanci.cz v období koronavirové morální, zdravotní i ekonomické krize smazaly mé profily? Podle nich nejspíš musela proběhnout čistka na mou adresu, když jsem statečně hájil zájmy naší republiky i slušných lidí proti marazmu.

Také bych položil otázku Ministerstvu kultury i Ministerstvu zahraničních věcí, proč se z nich stávají "tunely veřejných financí" - viz "vyhazování peněz oknem" na pochybné pomoci problémovým státům, kde vládnou zbraně; pochybným neziskovým organizacím; neustálým vylepováním nesmyslných letáků, pořádání nesmyslných akcí, rautů atd.?

Také bych chtěl položit otázku Ministerstvu vnitra, proč pronásleduje nevinné lidi v rámci BIS?

Jsem přesvědčen, že lidé s vlastním názorem nesmějí býti cenzurováni, nesmějí být pošlapána jejich lidská práva. Bohužel se dějí zvěrstva, když se automaticky hledá nějaký ten nepřítel i v období demokracie!

Anketa

Je dobře, aby právo na obranu se zbraní v ruce bylo zahrnuto do Ústavy ČR?

96%
4%
hlasovalo: 15468 lidí

Ministerstva spravedlnosti se týká otázka, proč nám v republice vládne kriminální prostředí, korupce, proč dochází k častým selháním našeho soudnictví i státního zastupitelství - viz uplynulých 30 let od Sametu - kdy byla, jest, naše republika přivedena na hůl z morálního i ekonomického hlediska?

Rezortu obrany bych chtěl položit otázku, proč chce automaticky nakupovat tzv. "válečný šrot" z USA za několik desítek miliard Kč. Je vážně zaslepený NATO a západním marasmem?

Rezortu zdravotnictví bych chtěl rovněž položit otázku, proč nejsou všechny nemocnice, zdravotní péče i přístupy k pacientům kompletně modernizovány. Proč se dodnes objevují případy neetické, které česká lékařská komora zamete rovnou pod koberec?

Rezortu místního rozvoje i rezortu dopravy bych položil dotaz, proč není opět všechno super-moderní a super-bezpečné - opět kompletně v infrastruktuře, dopravě atd., a to v přátelském vztahu k životnímu prostředí i přírodě?

Ministerstva práce a sociálních věcí se chci zeptat, proč slušní lidé jenom trpí morálními i ekonomickými křivdami? Proč vznikají nevkusná ghetta, kde vládne prostituce, narkomafie a další kriminalita? Proč se nic neřeší, proč se tyhle problémy zametávají pod koberec ve jménu Evropské unie? Také bych se chtěl zeptat, proč handicapovaní lidé, tradiční rodiny, osamělí jednotlivci, starobní i invalidní důchodci, nízkopříjmoví i středně příjmoví pracující rovněž trpí? Také bych se chtěl zeptat, proč máme ve vyspělé demokracii rekordní počet lidí bez střechy nad hlavou i v nenávratných exekucích?

K rezortu školství mám dotaz, proč dochází k vymývání mozků na adresu dětí a mladých lidí, co se týče předvolebních klání? Proč jsou učební osnovy úplně, slušně řečeno, rozorané? Proč nám dosud vládnou problémová jednání ve formě šikany i další kriminality? Proč se zbytečně sypou peníze do opět, slušně řečeno, rozoraných státních maturit i přijímacích zkoušek? Proč se rezort školství věčně opírá o Cermat?

K rezortu životního prostředí i rezortu zemědělství vyslovuji dotaz, proč je věčně devastována naše krajina i životní prostředí? Proč byly po Sametu zprivatizovány vodní a další strategické přírodní zdroje? Proč máme všechno předražené, zároveň nízké platy a důchody, dvojí kvalitu potravin?

Demokratického bloku, který způsobil mnoho bolestí v našem národě, bych se zeptal, proč zavinil "vražedné" rozprodání státního majetku do cizích zahraničních rukou? Teď demokratický blok kritizuje, jak by to bylo skvělé, kdyby se opět dostal k moci!

Proč došlo k rozpadu Československa na politickou objednávku? Kdo skutečně tahá za nitky v dějinách našeho národa i celého světa? Kdo zastaví každoroční odliv stovek miliard Kč do zahraničí?

Proč světu vládne úzká hrstka nenasytných oligarchů, bankéřů a temných eminencí?

Vážení občané, nepřál jsem si tuhle chaotickou i nemorální dobu, vždycky jsem si přál rozkvět naší země i Země bez morálních i ekonomických válek. Důstojnost lidských životů především, stejně tak obnovme morální i ekonomické vztahy v rámci slušnosti doma i ve světě.

Kvalitní mezilidské vztahy, bezpečí, vzájemný respekt, spravedlnost; úcta k životu, krajině i životnímu prostředí; budování lepšího světa - to všechno jest, doufám, nejen mým přáním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…