Václav Kovalčík: Notorické šíření dobra i osvěty musí býti podporováno

02.06.2020 14:57

Internetová sféra je jednou z možností, jak šířit dobro i osvětu ve všech poctivých oblastech tvůrčího života. A tak bych se chtěl podělit se svými zkušenostmi, co se týče uvedeného poslání.

Václav Kovalčík: Notorické šíření dobra i osvěty musí býti podporováno
Foto: pxhere.com | CC0 Public Domain
Popisek: Ilustrační foto

Nejen obdivován, ale i nenáviděn - takový vskutku jsem, co se týče vlastního díla, myšlenek i názorů, které se týkají konstruktivních a inovativních fotografických, obrazových i internetových příspěvků.

Jsou weby, které mě podpořily, dosud podporují, ale také existují i ty, co mě doslova vymazaly z mapy, takže na nich nesmím publikovat, i když jsem měl velkou sledovanost a úspěšnost.

Možná, tedy určitě, jsem notorickým tvůrcem i přispívajícím v reálném i virtuálním světě. Pomáhám inovativním a poctivým lidem i institucím.

Býti notorickým ve jménu dobra není potupou, i když se to na první pohled zdá. Býti notorickým šiřitelem dobra i osvěty vyžaduje i určité odříkání. Za každého počasí tvořím, za třeba deštivého počasí, kdy příroda získává vláhu, publikuji a také tvořím hodnoty.

Nestydím se za šíření dobra i osvěty, i když je současná doba hnusná, co se týče mezilidských vztahů, které jsou na jaře, v létě, na podzim, v zimě "věčně" pod bodem mrazu.

Život však nabízí i možnost pěstovat palmy, pokojové i exotické rostliny, citrusy, hlíznaté i cibulovité rostliny, zahradní letničky, dvouletky i trvalky. Též chovám agamu vousatou, která je velmi vnímavá a přátelská.

Notorické šíření dobra i osvěty vyžaduje též přátelství mezi lidmi, v opačném případě jsou situace států a společností nepříznivé.

A tak putuji četnými uměleckými směry, snažím se nacházet a objevovat něco nového a zajímavého. Kéž by dobro i osvěta vládly světem, pak by se nemusely řešit např. deficity státních rozpočtů, protože by se hospodařilo vždy v plusu. Dejme prostor idejím, a bude skutečně lépe v tomhle uplakaném dnešním světě. Kéž by se usmíval a prosperoval, a to díky notorickému šíření dobra i osvěty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.