Václav Souček: Kriminálka

23.10.2014 21:28

Ministra obrany ostře vyplísnili kolegové z politické branže, neboť podle jejich mínění znectil poslání naší vojenské účasti v zahraničí. Martin Stropnický přijal roli v TV seriálu „Kriminálka Anděl“ ještě coby herec; úkolem herce je naplnit roli tak, aby byla věrohodná. Není příliš pravděpodobné, že by vlastnosti postavy ze seriálu přenášel do dalšího životního působení.

Václav Souček: Kriminálka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Znovu je tak na tapetě problém zadání, jako v případu herců v uniformách policie. Dnešní poslanec, původním povoláním herec Slávek Jandák se nahrál něco padouchů a „klaďasů“. Což neznamená, že by v poslanecké sněmovně zasedal jednou jako Jekyll a podruhé jako dr. Hyde. V dotčeném dílu kriminálky účinkoval také finanční aférou provázený armádní letoun typu CASA, s nechvalnou pověstí narovnanou humánní přepravou koní Převalského do Mongolska. Tak snad bychom nad takovou lapálií mohli mávnout rukou po vzoru pana Brdečky: padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina.

Zaznělo na ČRo Hradec Králové. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…