Vaše Věc: Pro Fillona je jediné nebezpečí Macron

23.04.2017 7:36

Francois Fillon nevěří ani na moment v další společné utkání mezi Marine Le Pen a Jean – Luc Mélenchonem ve ll.kole prezidentských voleb. „Rozumím rozruchu, který panuje ve veřejném mínění, které bylo nejdříve vázáno na neúspěch pětiletky Francoise Hollanda a na klima, které bylo kolem této kampaně“ vysvětluje Fillon.

Vaše Věc: Pro Fillona je jediné nebezpečí Macron
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Francois Fillon

„Je však hodně pravicových a centristických Francouzů, kteří půjdou volit pravicového kandidáta. To není v průzkumech, když jezdím po okresech a měsech, cítím jiné klima a jakousi mobilizaci občanů a jsem přesvědčen, že se dostanu do druhého kola voleb“.

Pravicový kandidát rovněž odpověděl těm nalevo i Republikánům, kteří mu vyčítají, že se strefuje spíše do Emannuela Macrona než do Marine Le Pen, vytýká mu poslanec Národní fronty, pan Paca Estrosi.

„Rozumím jeho citlivosti, ale mýlí se, když myslí, že prezidentská kampaň musí být kompletně obrácena proti Marine Le Pen“, odsekl Francois Fillon. „Ideologie, kterou brání je nebezpečím pro zemi, ať už má výsledky jakékoliv. Jediné opravdové nebezpečí pro mne je v osobě Emannuela Macrona, jehož politika koresponduje s politikou Francoise Hollanda.

Je tedy normální, že základ kritiky směřuje proti němu“. „Velká většina Chirakových příznivců je na mé straně“, říká Fillon, když citoval slova Francoise Barina, senátora a radního Troyes, který zůstává pro Fillona „dobrou opcí“ pro Matignon v případě volebního vítězství, ale je jich samozřejmě více.

(podle Le Figaro, ZP)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla