Vaše Věc: Rusko bude žalovat WADA. Její zpráva neobstojí

30.08.2016 15:48

Ruský ministr sportu Vitalij Mutko prohlásil, že zpráva komise WADA vedené Richardem McLarenem neobstojí z právního hlediska před žádnou kritikou. „Učinili jsme závěry ze zprávy a pošleme náš názor komisi WADA a MOV. Závěr je ten, že byla zfalšována. Její právní technika neobstojí před žádnou kritikou," řekl Mutko v éteru televize Matč TV.

Vaše Věc: Rusko bude žalovat WADA. Její zpráva neobstojí
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V textu ruské agentury Sputnik se dále uvádí, že se ministerstvo sportu obrátí na civilní soudy a autoři zprávy budou pohnáni k trestní odpovědnosti. „Obrátíme se rovněž na vedení švýcarské společnosti, která vyrobila nádoby pro testy. Chceme, aby veřejně zhodnotila svoji produkci," dodal ministr. McLarenova zpráva tvrdí, že v Rusku existoval údajně státem řízený systém utajení pozitivních dopingových testů.

Na základě tohoto vyšetřování doporučila WADA vyloučení celé ruské reprezentace z OH a Paralymijských her v Riu de Janeiru. Výkonný výbor MOV předal nakonec právo rozhodování o účasti atletů na OH 2016 mezinárodním sportovním federacím a v důsledku toho nevystoupili ruští sportovci na olympiádě: v lehké atletice s výjimkou Darji Klišinové, celý těžkoatletický tým a ještě řada sportovců v jiných disciplínách, připomíná Sputnik.  Mezinárodní paralympijský výbor vyloučil z účasti na OH všechny ruské paralympioniky a jejich místa „přerozdělil“ sportovcům z USA.  Před několika dny bylo také oznámeno, že Rusko činnost  WADA přestaně finančně podporovat.

(pm)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.