Vaše Věc: Znemožní se Rychetský opakovaně?

13.03.2016 17:00

Radek Pokorný, alter ego a nejbližší neformální poradce premiéra Sobotky a také přítel K. Březiny se jistě bude u Ústavního soudu snažit ovlivnit situaci tak, aby podmíněný trest, na který si u Ústavního soudu (ÚS), stěžuje K. Březina, byl nějakým způsobem relativizován.

Vaše Věc: Znemožní se Rychetský opakovaně?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský

Mezi Pokorným a Rychetským, předsedou ÚS, existují dlouhodobě dobré vztahy. Už z doby, kdy byl Pokorný koncipientem v Rychetského advokátní kanceláři. Je zřejmé, že tyto vztahy oba pánové udržují dále a nyní bude snaha udržet K. Březinu, tohoto blízkého politického spojence B. Sobotky, dále ve hře. Tedy na pražské radnici.

Otázka je, zda se Rychetský odváží spáchat podobnou prasečinu, jakou udělal v září 2009, kdy se rozhodnutím Ústavního soudu otevřely dveře ke zrušení předčasných voleb do poslanecké sněmovny, které byly rozhodnutím parlamentu původně stanoveny na polovinu října 2009 a v nichž by s pravděpodobností hraničící s jistotou zvítězila levice.

Budeme celou věc sledovat a samozřejmě čtenáře našeho serveru zcela otevřeně a hlavně rychle informovat.

Stanovy ČSSD byly v případě K. Březiny porušeny už dávno, protože pokud byl tento pražský zastupitel obviněn policií a státním zastupitelstvím, měl podle stanov pozastavit své členství v ČSSD. To se nestalo. Právě neřešení takovýchto problémů anebo pozdní řešení podobných problémů jako má nyní, už více než dva roky, K. Březina, je jedním z faktorů, který nepříznivě ovlivnil volební výsledek Smeru-SD v sobotních volbách do slovenské Národní rady.

ČSSD jde neochvějně ve stopách Smeru. Podle posledního průzkumu veřejného mínění uskutečněného agenturou TNS Aisa, která je dlouhodobě nejpřesnější agenturou pro výzkumy veřejného mínění v ČR, má ČSSD 17 % volebních preferencí a zaostává za svým hlavním rivalem ANO o plných 10 %.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Volby jsou každý den

15:22 Ladislav Jakl: Volby jsou každý den

Naše životy jsou vymezeny, omezeny, dirigovány, usměrňovány, regulovány, hlídány, kontrolovány a v m…