Vladimír Pelc: Čačtí junáci z plzeňské zásahovky

28.10.2017 13:17

Sdělovacími prostředky pronikla informace, že dva civilisté zastavili vůz řidiče z Karlovarska, který na ně předtím blikal kvůli jejich předchozímu agresivnímu stylu jízdy, zastavili tím, že mu cestu zablokovali, že na něj jeden z nich mířil pistolí a údajně ho i udeřil.

Vladimír Pelc: Čačtí junáci z plzeňské zásahovky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Z útočníků se prý vyklubali neuniformovaní policisté, šéf plzeňské policejní zásahovky Josef Němec a jeho zástupce Vladimír Slavotínek. Naštěstí si postižený řidič vše natáčel na video kamerou, umístěnou ve svém autě – video je volně ke zhlédnutí na internetu.

Položil jsem si dvě otázky. První – jak záležitost dopadne? Druhou – jak by to dopadlo, kdyby řidič neměl ve svém autě kameru?

A dovolím si odpovědi. Na první otázku je, myslím, odpověď jednoduchá: GIPS (Generální inspekce bezpečnostních sborů) zamete průšvih policistů pod koberec. Policisté jsou přece čačtí junáci, dokonce ocenění, takové náš stát potřebuje. Nějaký ten občánek za volantem má držet ústa a šlépěj, a nechat se, kvůli demokracii, čackými policisty šikanovat, i třeba zmlátit. Oni jsou právo a moc.

Druhá otázka je, myslím, důležitější: Jak by celý případ dopadl, kdyby řidič neměl ve svém autě kameru? Tedy kdyby neměl protizákonné chování policistů audiovizuálně zdokumentováno. Myslím, že také jednoduše: Už by byl odsouzen za útok na veřejného činitele (§ 155 tr. zák.). Oba policisté, chránící zákon, ať je jakýkoli, by zcela určitě potvrdili, že řidič porušit … to a to, … a že policisty napadl slovně a pak i fyzicky, a tím se dopustil… A oba by si to navzájem před soudem dosvědčili.

Žijeme v nebezpečném světě. Hlavní nebezpečí na nás číhá v mocenských strukturách našeho státu.

Na závěr dovolte přetisknout několik perlivých názorů z internetových diskuzí:

Naštěstí má to video. Jinak by ho ty kurvy ještě zavřely.

Nic jiného se nedá čekat, než že poliši jsou neviní a ten co dostal pěstí si naběhl na dveře.

Jestli tohle byli poldové z elitní jednotky, potěš pán Bůh, jak by se asi měli chovat ti obyčejní! Měli by těm primitivům zakázat koukat na americké detektivky!

Komedie na entou. Frajeři četníci si hráli na Bonda, ale neuspěli. Osobně jsem vlastníkem zbraně a v tomto případě bych tuto zbraň použil bez výstrahy. Jednal bych podle platných zákonů ČR. Ti zoufalci si troufali hodně. Dopadli by bledě. Ten chudák, který to nahrál na video, je dnes brán jako zločinec. Měl mít zbrojní průkaz a zbraň pro obranu. Kvazičetníci mu předem neoznámili, že jsou policajti a to je to podstatné. Ostatně za probliknutí se neřeší situace s pistolí v ruce. To se může stát jen v ČR.

Chovali se hnusně, tak je jedno, jestli věděl nebo ne, že jsou policisté.

Vysoce postavení poliši se mají chovat jako lidé! Sprostota do jednání poliše nepatří! Doufám, že se dostanou před porotu!

Zase to zahrají do autu, porušili zákon tak ať táhnou ze služby!

Nakonec to dopadne tak, že tu pistoli na policisty vlastně vytáhl ten řidič a policista duchapřítomně přes okýnko za jízdy mu ji sebral, zastavil a slušně se ho zeptal, jestli není jeho.

A proč by měl řidič zastavovat kdejakýmu idiotovi, který si hraje na fízly? Uniformy žádný, služební průkaz taky u sebe neměl, takových hajzlů se v Česku dneska prohání po ulicích a dálnicích na stovky, hrají si na policajty v ukradených uniformách, zastavují lidi, kasírují poplatky za vymyšlené situace a zabavené drogy znovu dál prodávají.

Ti dva stihaní nebudou. Bude to opravdu ututláno, tím jsem si jistý.

Jak by řekl inspektor Trachta. Takže to bude klasickej tutl.

Tihle dva nejsou policajti, ale hovada v lidský podobě! Já být tím řidičem a ten zmetek by se blížil s pistolí k mýmu autu, tak jednoduše bych hajzla přejel a jel dál! To jen v tom českým Bordelistánu se může takhle policie prezentovat! Dobře, že to má natočený kamerou, toto vybavení dneska člověk musí mít v každým autě, když potkává dennodenně takový dementy!

Všechno bylo přece jinak, řidič od začátku věděl, že to jsou vysoce postavení policisté. On ten řidič to totiž poznal svým vnitřním zrakem, protože pochází z jiné galaxie, podrobnosti viz Vesmírní lidé.

Samozřejmě to bylo jinak. Invalidní důchodce je svou jízdou ohrožoval, policajti na něho zablikali a on vytáhl samopal a policajtům vyhrožoval zastřelením. Oni s důchodcem vyjednávali v klidu a pohodě, udělali mu kafíčko a když šel na WC, samopal mu zabavili. A pohádek je dnes konec.

Vladimír Pelc

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…