Tak to je síla. Přečtěte si, co stačilo policistům, aby na řidiče vytáhli zbraň a rvali jej násilím z vozu

05.10.2017 18:42

Každý řidič asi někdy zažil situaci, při které měl dojem, že se někdo zařadil před něj značně nebezpečným způsobem. Bývá potom kolem toho pár zatroubení či zablikání výstražnými světly. A tím to také většinou končí. Deník.cz však přinesl příběh řidiče z Karlovarska, který po takovém zablikání dostal strach o život. Z vozu před ním totiž vystoupili dva vysoce postavení tajní policisté a se zbraní v ruce se na něj vrhli.

Tak to je síla. Přečtěte si, co stačilo policistům, aby na řidiče vytáhli zbraň a rvali jej násilím z vozu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah, ilustrační foto

Řidič z Karlovarska zablikal na černý mercedes, který vjel před něj. A to neměl dělat. Mercedes totiž zastavil a na řidiče se vyřítili dva policisté, kteří mu podle všeho zřejmě chtěli dát najevo, že zablikáním si „dovolil příliš“. Jeden z policistů prý měl v roce zbraň a řidič se dokonce bál o život. Chtěl po strážcích zákona, aby se legitimovali, ale ti prý řidiče místo toho začali vytahovat násilím z vozu, Nepodařilo se jim to jen proto, že byl připoutám. Vyděšený muž se rozhodl zavolat na linku 112, kde incident na dálku monitorovali. Řidič měl navíc ve voze zapnutou kameru a všechno si nahrál.

Když policisté odjeli, byl v šoku, ale když se trochu uklidnil, rozhodl se na policisty podat trestní oznámení. Řidičův advokát Ronald Němec serveru prozradil, že se jeho klient ocitl pod nátlakem; policie prý chtěla, aby trestní oznámení nepodával.

Celý článek naleznete zde

„Zde bylo mému klientovi pod psychickým nátlakem domlouváno, že nemá podávat trestní oznámení, že se jednalo o dva vysoce postavené důstojníky, kteří jeli k akutnímu zásahu a šlo o tajný vůz PČR s krycí značkou. Proto prý nemohli policisté zjistit, zda šlo o civilní, nebo služební vůz. Důstojníci se prý omluví a vše bude v pořádku. Můj klient, k němuž neznámé osoby přistupovaly se zbraní v ruce a měl strach o svůj život, byl škrcen v kravatě a byl tak velmi rozrušen, podlehl nátlaku a podepsal vysvětlení, které mu bylo doporučeno a neodpovídá důkazům,“ uvedl právník Němec.

Po čase se však rozhodl vyjít s pravdou na světlo a trestní oznámení přece jen podal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…