Vlastimil Balín: Milostivé hřmění z Hradu

15.02.2012 13:10

Důvody ke spáchání trestného činu soupeří s důvody pro udělování milosti, ty druhé vítězí, aspirují na označení - klausův syndrom!?

Vlastimil Balín: Milostivé hřmění z Hradu
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Tak nám z Hradu (jak jinak) tradičně "zahřmělo". Tolikrát diskutovaný a ještě více kritizovaný jakýsi relikt dob vlády monarchů - udělování milosti prezidentem republiky, je opět "mimo mísu"? Otázek v případě využívání této "prezidentské vymoženosti" by bylo jistě více. Není třeba  být udělená milost šéfce Metropolitní university Praha A. B. příspěvkem prezidenta Klause k boji proti korupci?

Zřejmě ano. A čemu by se člověk v ČR divil, vždyť co čekat od člověka, který, byť jinak jde o zdatného ekonoma, neumí oddělovat čisté peníze od tzv. špinavých? Tak proč by milost udělená zmíněné šéfce university nemohla být zdůvodněna "péčí o vážně nemocného člena rodiny"?

Pak bych se s dovolením zeptal i já - jak udělený podmíněný trest za korupci této péči brání? Podmíněný trest si trestaný "užívá" na svobodě, proto snad podmíněný, ne v nějaké věznici, odkud pravda by bylo složité o člena rodiny pečovat.

Jen jestli to není tak, že jde pro pana prezidenta V. Klause o nějakou ani ne složitě kombinovanou přípravu doby tzv. pomandátové. Únor 2013 se kvapem blíží a pak je třeba se ptát -kolik ještě takovýchto milostí hradní pád stihne?

Ne za každou otázkou však následuje odpověď, v ČR určitě .... ????? (vb)

Klaus uděloval milosti, dostala ji i šéfka Metropolitní univerzity, odsouzená za korupci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlastimil Balín - profil

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…