Výzva Noste svou zbraň: Doma vám, ani nikomu jinému, zbraň nepomůže

02.12.2015 17:59

Aneb, jak vy sám můžete nejlépe čelit teroristickým hrozbám, co přijdou v budoucnu...

Výzva Noste svou zbraň: Doma vám, ani nikomu jinému, zbraň nepomůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Na minulé tragické útoky, které se udály ve Francii, reagovali lidé různě. Nejčastěji proklamacemi, odsouzením hrůzných činů či výzvami k nenásilí. Někdo zas zapalováním svíček, organizováním hromadných motliteb nebo protestních lidských řetězů. Jiní zas přebarvovali profilové fotky na stránkách Facebooku. Nejde s takovými projevy lidské lítosti, solidarity a projevováním soustrasti příbuzným neviných obětí jistě nesouhlasit. Ale…

Toto vše ale rozhodně dalším podobným skutkům nezabrání. Nejen vzhledem k vývoji v dnešním světě a zveřejňovaným ne zrovna potěšitelným informacím tajných služeb, ale i pouhou selskou dedukcí lze totiž dojít k tomu, že se takové činy budou zákonitě už jen stále více a více opakovat – a to pochopitelně nejen ve Francii.

Nezavírejme proto oči před výhledy, že v tomto ohledu možná už zanedlouho dojde i na zatím těmito jevy zcela netknutou Českou republiku. A to, že někdo například začne vraždit nevinné lidi samopalem v obchodním centru, je holt jen příští krutá realita, kterou žel musíme akceptovat a do jisté míry se na ní všichni připravit – a to po všech stránkách.

Jak nám řekli evropští státníci už naplno: jsme ve válce. Tak tento fakt konečně racionálně přijměme a dle toho se prosím i chovejme a konejme. Někdo asi namítne, co mohu pro to dělat já, nejsem v armádě – a ani nejsem policista. Pokud však patříte mezi majitele zbraně, pomoci můžete. Ale musíte mít momentálně čím.
Zrovna vy totiž jednou můžete být jak potencionální obětí, tak i ale možná právě tím, kdo smrtící útok může popřípadě zastavit.

A proto výzva:

pokud máte zbraň, noste jí. Ano, je to občas nepohodlné a člověk musí řešit někdy spoustu s tím spojených obtíží. Ale...

Doma vám, ani nikomu jinému, zbraň nepomůže. A je jen opravdu otázkou času, kdy se u nás stanou podobné věci - to si asi uvědomujeme všichni.

Zbraň za vaším pasem nemusí sloužit jen na ochranu vaší a vašich nejbližších, ale i být garantem, že někdo pak může zasáhnout v situaci, kdy všude (možná jednou i kolem vás) budou nevinní lidé popravováni jak ovce. A to my přeci nejsme. Nebuďme proto ani ty ovce - a ani už žádný Charlie. Nečekejme na pomoc bezpečnostních složek - ta přichází už obvykle pozdě. A nespoléhejme ani na lítost těch, kteří to provádějí. Ti slitování ani skrupule mít nebudou – ti rozumí pouze jedinému: síle...

Na rozdíl od Francie a podobně nesmyslně odzbrojených zemí na západ od nás my tu možnost mít nějaké ty šance zamezit podobným věcem máme. Tak toho plně využijme - je to i jakási odpovědnost ke všem kolem nás, kteří jsou bezbranní...

Jak se ukazuje např. nejen někdy v USA, ale v poslední době také v Izraeli, je to právě náhodně se vyskytující nějaký z ozbrojených občanů, kdo může okamžitě takové zlo zastavit a zabránit tak páchání podobně hrůzného skutku. V Jerzalémě dokonce místní starosta vyzval občany, aby své zbraně z tohoto důvodu nosili – je to prý jediný způsob, jak kolem sebe účinně bránit další civilisty. Jak kupříkladu připouští také nyní jak vedení Interpolu, tak i dokonce stále více politiků, prakticky jde o jedinou šanci, jak této čím dále větší hrozbě nyní nejefektivněji čelit. Do příjezdu policejních sil to totiž zpravidla už stojí mnoho a mnoho životů, jak se při posledních masakrech potvrzuje stále více. Navíc síly a akceschopnost prvních dorazivších příslušníků policie jsou dosti omezené - a nějaká rychlá akce pro záchranu všech lidí kolem je pro ně nejen velmi složitá, či dokonce občas i nemožná...

A tak, nenechte svou zbraň v trezoru, kde je vám (i nám všem)  úplně k ničemu - a posilujte svou přítomností a schopností bezpečnost tam, kde je policie bohužel zpravidla dost daleko. Policisté totiž nemohou být všude. Ale vy, tedy občané ano. A ti/vy mohou pak konat - jen musí mít čím. Ti nebozí a bezbranní ve Francii díky tamnější platné legislativě toto dilema řešit nemohli a nemohou, zbraně tam místní obyvatelé nosit nesmí. My v Čechách ale ano. Dělejme s tím proto tedy něco – a alespoň nosme svou zbraň, která by se jen asi zbytečně jinak povalovala někde doma!

Nechcete přeci jednou úplně bezbranní vzpomínat, až bude na vás a možná i vaše blízké mířit zbraň nelítostného protivníka, co rozhodně nezaváhá. A vaše poslední možná myšlenka pak paradoxně bude patřit skutečnosti, že se proti tomu, nechat se všichni popravit jak na jatkách, něco dělat snad i dalo…

Jak někteří jistě namítnou - jistě, je třeba respektovat zákon a jeho literu. Ne všude se se zbraní pochopitelně smí chodit a nosit ji tam. Ale například nejen nedávno v Paříži, ale i na dalších místech světa, probíhaly obdobné teroristické akce proti tzv. „měkkým cílům“ (tedy náhodným občanům na veřejnosti) i tam, kde by nebylo u nás legislativně zapovězeno zbraň s sebou mít. Vaše zbraň také asi moc nepomůže proti bombovým útokům, ale za jistých okolností i odhodlaného teroristu s ÁKáčkem zastavit jde – a to nemluvě o stále častějším provádění takových ohavných skutků i pouhými bodnořeznými předměty, tedy masovým zabíjením lidí na ulicích jen obyčejným kuchyňským nožem.  

A závěrem: současně také ale adekvátně zvyšujte/me i svoje schopnosti se svou zbraní vládnout. To znamená nezbytně s ní také trénovat a cvičit - bez odpovídajích dovedností bude totiž nanic vám i těm kolem, co byste mohli chránit a možná i zachránit. I to vyžaduje válka – a ta, jak víme, byla oficiálně vyhlášena.

Zamyslete se prosím nad tím - a případně konejte. Jiná šance a řešení asi, jak se zdá, opravdu není...

Díky za to...

Mgr. Pavel Černý
Člen výboru Petice proti regulaci
zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU

Více na facebooku Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU a SWTT Tacticaltraining

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…