Bárta: Horák se na VZP rozloučil revolučním vzkazem, ale vinu nese Heger

02.12.2012 18:28

V týdnu sesazený ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Pavel Horák se podle deníku Insider rozloučil doslova revolučním vzkazem. A to tím, že by chtěl sjednotit základní sazby za zdravotnické výkony.

Bárta: Horák se na VZP rozloučil revolučním vzkazem, ale vinu nese Heger
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Což by jen znamenalo, že by se změnila dlouhá léta zavedená a utajovaná praxe, kdy jednotlivé nemocnice dostávají za stejné operace a další zákroky zaplaceny diametrálně odlišné částky.

"Naším cílem je v době co nejkratší sjednotit výše základních sazeb, a to s povinností úhrady všemi pojišťovnami ve stejné výši," napsal v oficiálním dopise dvěma nemocničním asociacím, z něhož Insider cituje.

Deníku pak řekl, že ceny se mohou sjednotit bez problémů už v příštím roce. Nemusí se bát ani lépe placené nemocnice, protože pojišťovny jim zaručují, že příliš velký propad dorovnají mimořádnými dotacemi.

Horák pozdě, ale přece mluví o sjednocení cen pro nemocnice od zdravotních pojišťoven. Realita je však taková, že rozdílně platby jsou odpovědností ministra zdravotnictví Leoše Hegera. Ten se tiše a předně netransparentně rozhodl zrušit některé nemocnice a jejich oddělení bez toho, aniž by k tak podstatnému celospolečenskému tématu proběhla veřejná debata.

V úterý bez ohledu na to, zda Heger bude Kalouskem a Nečasem odvolán, respektive vyhandlován za Pavola Lukšu a ministerstvo zemědělství, musí VV tento problém ve Sněmovně otevřít. Jak je možné, že jedna z nejlevnějších nemocnic Roudnice nad Labem se má zavřít a naopak dražší nemocnice v Litoměřicích má dále fungovat? V úterý Vám řekneme více.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…