Bárta: Tajná schůzka Dobeše s Nečasem. Handlovaly se posty za podporu vládě

06.11.2012 19:45

Server Novinky.cz přišel dnes odpoledne se zajímavou informací. Podle jejich důvěryhodného zdroje se exministr školství Josef Dobeš potkal s premiérem Petrem Nečasem a dohadovali spolu personální šachy výměnou za podporu vládě.

Bárta:  Tajná schůzka Dobeše s Nečasem. Handlovaly se posty za podporu vládě
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Dobeš, který zakládá Hnutí pro sport, se setkal s Petrem Nečasem, sportovním činovníkem a lobbistou, jehož identitu prý Právo zná. „Dobeš na setkání řekl, že podpoří vládu, ale má podmínky,“ uvádí zdroj novinek.cz

První podmínkou bylo, že ve vedení ministerstva dopravy musí zůstat jeho jmenovec Pavel Dobeš. Druhou podmínkou mají být personální obměny na resortu školství, kde byl Dobeš do jara letošního roku ministrem. Jednalo se o výměnu letitého náměstka na školství pro sport Jana Kocourka, bratra exministra průmyslu Martina Kocourka, který „odkláněl“ Zdroj novinkám řekl, že by na jeho místo chtěl Miloše Malého…“ nebo nějakého Baumruka nebo někoho třetího.“  Server spekuluje, že se s největší pravděpodobností jedná o bývalého šéfa rady ČT Jiřího Baumruka.

Déjá vu

Je s podivem, jak se některé věci stále dokola opakují. Mají však vždy stejného jmenovatele a tím je Nečas v roli tajného vyjednavače, který osnuje puč. Připomeňme jen, jak Kristýna Kočí vysvětlovala na nahrávce Kamilu Jankovskému, kterak se jí zavírají varianty a že musí jednat rychle „ No takhle jsem hlavně ve velkým presu, a hlavně jako, zavírají se jiný varianty, že jo, protože ta Nečasova varianta je varianta jako relativně rychlá…..já odpálím Bártu,“ uvedla Kočí. Po těchto slovech následovala její schůzka s Nečasem a první puč Věcí veřejných byl na světě.

Při puči číslo dvě se na jednání Grémia a Poslaneckého klubu VV dohodlo, že ministři VV odejdou z vlády. Ještě ten večer lobbista Zdeněk Frkal zorganizoval schůzku za účasti Nečase, Pavla Dobeše a Martina Kuby, kde premiér společně s Kubou přesvědčili Dobeše, aby nerezignoval. Zároveň Nečas vyzval mě a Radka Johna, abychom s ním nejdřív jednali a až pak případně rezignovali. Mezitím však Pavel Dobeš vystoupil ve středu před jednáním vlády s tím, že odmítá rezignovat, čímž porušil usnesení strany. Následoval odchod Karolíny Peake a  Nečasovo telefonování a přemlouvání poslanců VV, aby se k odpadlíkům přidali.

Puč číslo tři je výše zmíněná schůzka Josefa Dobeše a Petra Nečase. Myslím, že Dobešovo označení Tluchoře za kvartálního pučistu, by v tomto případě lépe sedělo na Petra Nečase.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

20:01 Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rezignaci ministryně Langšádlové.