Chládek: Peníze ze školství vyvedou přes soukromou firmu

02.05.2012 11:40

Je to pár týdnů, co vypukla koaliční krize. Jedním z důvodů byl i alibistický krok dnes již bývalého ministra školství, který koalici opustil kvůli tomu, že vláda učitelům vzala až tisícikorunu z platu.

Chládek: Peníze ze školství vyvedou přes soukromou firmu
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Nejen, že učitelé budou muset část svých platů oželet, ale dnes se dozvídáme, za jaké věci je vláda a ministerstvo školství peníze "vyhazovat".

Je to například osmisettisícová zakázka na propagaci státních maturit, kterou bude provádět soukromá firma. Již v minulosti jsem upozorňoval, že státní maturita v podobě, jakou prosadil dnes už bývalý ministr školství, je naprosto k ničemu a bude znamenat vyhazování 250 milionů korun ročně.

Vyhazování za propagaci státní maturity pak považuji za naprostý výsměch učitelům do tváře. Propagovat předražený a administrativně přebujelý zmetek, jakým státní maturita v současné podobě bezesporu je, je naprosto zbytečné.

Je otázkou, zda je nutné propagovat tzv. státní maturity, když jsou pro středoškoláky povinné nebo je tomu snad jinak? Také se ptám, zda není v silách CERMATu, aby tuto "nutnou propagaci" zvládl sám?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

16:14 Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému a jeho hrub…