Chovanec (ČSSD): Réne Poruba měl být z vedení ŘSD odvolán už dávno

12.05.2012 10:58

ČSSD od začátku fungování Víta Bárty v pozici ministra dopravy kritizovala fakt, že klíčová místa resortu jsou obsazována nikoli na základě odbornosti, ale na základě loajality k faktickému majiteli Věcí veřejných Vítu Bártovi.

Chovanec (ČSSD): Réne Poruba měl být z vedení ŘSD odvolán už dávno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec

Na základě tohoto nepřijatelného principu dosadil Vít Bárta do vedení Ředitelství silnic a dálnic zřejmě i Reného Porubu. Výsledkem bylo jednoznačné  propojení resortu s politickým uskupením Věci veřejné, velmi sporné vypisování veřejných zakázek a v neposlední řadě neprofesionální postupy při čerpání evropských dotací. Je zároveň podivné, že Pavlu Dobešovi toto vše téměř rok nevadilo, odcházejícímu Porubovi za práci poděkoval a dokonce připouští jeho další angažmá.

Katastrofální situace v ŘSD je přitom dlouhodobě kritizována nejen opozicí, ale i odbornou veřejností. Naprosto chybí jakákoli koncepce, neexistuje žádná projektová dokumentace budoucích dopravních staveb a na místo systému se nabízí jen další a větší zadlužování. Snaha ministra o očistu rezortu tak podle něho působí spíše jako pokus odvézt mediální pozornost.

V čele ŘSD musí být bezúhonná a odborně erudovaná osobnost, která bude mít jasnou vizi a tah na branku. Právě taková persona v managementu chybí. Vzhledem k dosavadnímu fungování ministra Dobeše se obávám, že nebude schopen takového člověka vybrat.

Milan Chovanec, stínový ministr dopravy a hejtman Plzeňského kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

10:14 Dostál (Stačilo!): Posílat Ukrajince v ČR verbířům od Zelenského nedává smysl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině a tamní mobilizaci.