Chovanec: Vyhazov dalšího náměstka neznamená funkčnost registru

22.02.2013 14:24

Stanovisko ČSSD k odchodu náměstka ministra dopravy zodpovědného za Centrální registr vozidel.

Chovanec: Vyhazov dalšího náměstka neznamená funkčnost registru
Foto: Plzeňský kraj
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Psi štěkají a karavana jede dál. Vyhazov dalšího náměstka neznamená funkčnost registru. „Namísto jednoznačného prohlášení, že Centrální registr vozidel bude bezchybně fungovat, přichází jen odchod dalšího náměstka. Psi prostě štěkají a karavana jede dál,“ říká stínový ministr dopravy Milan Chovanec. Dosavadní účet za registr tak kromě desítek miliónů korun vyhozených oknem, představuje konec jednoho ministra, dvou náměstků a dvou ředitelů odborů. Podle Chovance se tak v plné nahotě ukazuje, že současná vláda není schopna garantovat občanům plně funkční státní správu a je zcela ve vleku zájmových a lobbistických skupin, které odsávají peníze z veřejných rozpočtů.

Naprosto alarmující podle ČSSD je, že nebyla vyvozena vůbec žádná sankce vůči firmě, která naopak na nefungujícím systému ještě profituje. „Je naprosto nepředstavitelné, aby po takovém fiasku tato společnost ve své neprofesionální práci pokračovala, nebo byla vybrána jakákoli jiná, bez řádného tendru. To, že za osm měsíců nebyl nikdo na Ministerstvu dopravy schopen připravit výběrové řízení na nového provozovatele registru tak připomíná sabotáž,“ tvrdí Chovanec.

Ministr Stanjura by se měl podle ČSSD distancovat od praktik, kdy jsou zákulisně vybírány podivné firmy, které parazitují na rozpočtu rezortu dopravy. Zároveň musí zcela transparentně objasnit, kdo bude systém registru vozidel po 31.3. provozovat. Veškeré smlouvy, včetně případných dodatků, musí být veřejně přístupné, musí obsahovat garanci funkčnosti, možnost kontroly a sankcí za nesplnění podmínek. „Pan Stanjura, přestože není za nefunkční Centrální registr vozidel přímo odpovědný, by se měl občanům za plýtvání veřejnými prostředky a komplikace omluvit. Navíc by, jako správný manažer, měl jasně říci, kdy obtěžování lidí konečně skončí,“ uzavírá Chovanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…