Drábek: Důchodci sKartu potřebovat nebudou

20.10.2012 15:05

Reakce MPSV na článek Mf DNES

Drábek: Důchodci sKartu potřebovat nebudou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Drábek

Reakce Ministerstva práce a sociálních věcí na dnešní článek v MF Dnes "Drábkův slib neplatí, sKartu budou muset využívat i důchodci."

Autorka článku svým textem vzbuzuje dojem, že sKarty jsou určeny také pro příjemce starobních důchodů. Zcela přitom opomíjí fakt (ať už záměrně, či neúmyslně), že k takovému kroku by byla nutná legislativní úprava, která by takové čerpání umožnila.

V tuto chvíli neexistují právní nástroje, jak by mohly být penze prostřednictvím karty vypláceny. Na žádné zákonné úpravě se v tomto smyslu nepracuje, ani není v plánu její předložení.

Odkazovaná citace smlouvy pouze nechává možnost výplaty penzí prostřednictvím sKarty pro budoucnost otevřenou, ale jak již bylo výše popsáno, musel by mít takový krok dostatečnou oporu v politické reprezentaci, aby mohly být přijaty příslušné právní úpravy.

Viktorie Plívová
tisková mluvčí MPSV

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.