Jarolím (VV): Opravdu bude hejtmanka Vaňhová bojovat za nová pracovní místa?

02.09.2012 19:15

Deklaraci hejtmanky Vaňhové, o boji za nová pracovní místa, chci z jejich úst brát jako právoplatný slib, nikoliv jako slib volební. To však ve mě vyvolává řadu otázek. Proč právě teď nebo ještě lépe proč až nyní? Bude opravdu bojovat? A jak?

Jarolím (VV): Opravdu bude hejtmanka Vaňhová bojovat za nová pracovní místa?
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Chci věřit, že to nedopadne stejně jako v případě dotací z EU, kde nejen že nezabránila, ale vědomě se podílela na tom, aby Ústecký kraj nedostal několika miliardovou dotaci. Jen za tyto peníze by měl kraj stovky pracovních míst na mnoho let dopředu.

Také chci věřit, že její boj nebude stejný jako její činnost ve zdravotnictví, kdy díky špatnému hospodaření kraje a jeho představitelů (Pavel Kouda, Petr Benda) ve společnosti Krajská zdravotní a.s. bude nutné snižovat platy zaměstnanců krajských nemocnic a možná některé z nich i propustit.

Jen doufám, že se paní hejtmanka nebude vytváření nových pracovních míst věnovat stejným způsobem, jako dostavbě dálnice D8, kde právě úředníci a politici pod jejím vedením nesou stejnou odpovědnost za nedostavěnou dálnici, jako ekologičtí aktivisté.

Nezbývá mi než věřit, že představa hejtmanky o zvýšení zaměstnanosti v kraji není stejná jako podivné zadávání zakázek firmám napojených na místní kmotry. Zakázek, kde se ztratily stamiliony korun daňových poplatníků v předražených investicích nejen do silnic, jejich oprav a údržby prostřednictvím krajské Správy a údržby silnic a několika pečlivě „vybraných“ dodavatelských společností jako EDS holding, Herkul, Joel, Insky. Za tyto investice by bylo několik tisíc dalších pracovních míst a mohla být odvedena spousta práce pro kraj. Bohužel způsob, který vybrala paní hejtmanka, vedl k tomu, že peníze daňových poplatníků skončily na kontech v zahraničí.

Jsem velmi zvědavý na plány paní hejtmanky, jak zvýší zaměstnanost v kraji. Těším se, že přijde s nějakým kouzlem, neboť zatím to vypadá, že svůj slib zakládá na zkušenosti ze své politické kariéry ve vedení kraje a to bohužel předvedlo pouze dokonalé kouzlo, jak mohou zmizet peníze daňových poplatníků v nenávratnu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.