Jarolím (VV): Zavřeli náměstka Koudu. Kdy zavřou hejtmanku Vaňhovou?

06.09.2012 5:26

Komentář k zadržení náměstka hejtmanky Ústeckého kraje Pavla Koudy.

Jarolím (VV): Zavřeli náměstka Koudu. Kdy zavřou hejtmanku Vaňhovou?
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Ve spojitosti s vyšetřováním možné korupce a zneužíváním evropských dotací na ROP Severozápad byl policií zadržen náměstek hejtmanky Jany Vaňhové a její stranický kolega z ČSSD Pavel Kouda. V této souvislosti si kladu otázku, kdy policie zadrží také samotnou hejtmanku Vaňhovou a jejího přítele Romana Housku a jiné představitele vedení kraje. Pokud vyšetřování rozkrádaných dotací jednoznačně muselo vyvodit zodpovědnost u vedení kraje, které je skoro souběžné s vedením ROPu Severozápad a jemu nadřazené, pak jednoznačně musí být také podle mne zadržena i hejtmanka Vaňhová a myslím, že i její přítel Roman Houska. Jako novinář i jako člověk bojující s korupcí jsem několikrát narazil na příběhy od lidí žádajících o dotace, ve kterých se opakuje historka, jak se dotace z ROPu a jejich přidělení projednávaly s panem Houskou v obýváku hejtmanky Vaňhové. Uvádím to jen jako hypotézu, neboť nechci zavdávat příčinu, aby na mne pan Houska znovu a již poněkolikáté podával trestní oznámení nebo žalobu. Zda to je, nebo není pravda, by měla opravdu důkladně prošetřit policie. Nicméně spoluzodpovědnost a možný podíl na stavu evropských dotací a nedostatek miliard v krajském rozpočtu z jejich neproplacení jde rozhodně i za vedením kraje. Jak za zavřeným Pavlem Koudou, tak za hejtmankou Vaňhovou, ale také za lidmi z ODS. Úředník na ROPu jen plnil příkaz svých nadřízených, i když ho to neomlouvá!

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Jarolím

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.