Nečas: Je potřeba hledat pozitivní vzory úspěšných Romů, kteří se integrovali

11.06.2012 18:02

Dnes jsem se setkal se zástupci Celostátní asociace Romů České republiky.

Nečas: Je potřeba hledat pozitivní vzory úspěšných Romů, kteří se integrovali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Vyjádřili jsme společný zájem podporovat integraci romské komunity a dohodli jsme se na další vzájemné komunikaci. Podněty přímo od představitelů romské komunity jsou pro vládu v této oblasti důležité.

Na jednání jsme se shodli, že je potřeba najít pozitivní vzory úspěšných Romů, kteří se plně integrovali. Má to být nejenom vzor pro romskou komunitu, ale také zpráva majoritní společnosti, že máme posuzovat lidi podle toho, jací skutečně jsou.

Současně jsme se shodli na tom, že je tato otázka komplexní, protože vyžaduje především úspěšné projekty v oblasti vzdělávací, kterou shledáváme jako klíčovou pro integraci romské komunity, ale i opatření, která se týkají trhu práce, sdělovacích prostředků, kultury a podobně.

Mluvili jsme také o možnosti vzniku funkce ministra pro romské záležitosti nebo zvláštního vládního zmocněnce. Informoval jsem zástupce Celostátní asociace Romů, že ministr není cesta, kterou bychom šli, ale bavit se o někom, kdo v sobě bude komplexně zahrnovat romskou problematiku, je věc, která je hodná zamyšlení.

Petr Nečas, předseda vlády

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…