Nečas: To ČSSD předložila v roce 2005 tento politiký paktvil

03.04.2013 12:20

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny dne 3. 4. 2013

Nečas: To ČSSD předložila v roce 2005 tento politiký paktvil
Foto: Petr Kupka
Popisek: Premiér Petr Nečas

Vážená paní předsedkyně, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vystoupení, které měl můj předřečník, by se mohlo stát favoritem v pomyslné soutěži o politické chucpe roku, protože by to měl být předseda České strany sociálně demokratické a první místopředseda vlády z roku 2005, kdo by měl vysvětlit, proč byl předložen paskvil v podobě zákona o obnovitelných zdrojích energie. Proč poslankyně České strany sociálně demokratické Šedivá navrhla naprosto nesmyslný návrh, který v podstatě znemožnil rychlejší pokles cen za fotovoltaiku.

V roce 2010 došlo k adekvátní reakci vlády pod mým vedením, když jsme zastavili tento solární boom. Ale je potřeba říci, že tento solární boom byl postaven na základech, které schválila vláda vedená Českou stranou sociálně demokratickou v roce 2005, vláda, ve které byl předseda České strany sociálně demokratické prvním místopředsedou a ministrem financí, vláda, ve které měla Česká strana sociálně demokratická nejsilnější zastoupení.

Chci připomenout, že to byly ze stávajících vládních poslanců poslanci ODS, kdo hlasovali proti, poslanci strany Lidem a TOP 09 tehdy neexistovali, čili tento návrh také nemohli podpořit, čili z vládních poslanců pouze několik jedinců, kteří jsou dnes v dresu TOP 09 a v té době byli členy KDU-ČSL, pro tento návrh hlasovalo. Na rozdíl od všech poslanců České strany sociálně demokratické, kteří tento návrh podpořili. Čili, má-li Česká strana sociálně demokratická pocit, že v oblasti obnovitelných zdrojů energie a fotovoltaiky má něco vysvětlovat české veřejnosti, a tady použiji slova pana předřečníka, že dluží veřejnosti vysvětlení, nechť Česká strana sociálně demokratická uspořádá tiskovou konferenci a tam vysvětlí, proč se takto hloupě chovala v roce 2005.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …