ODS Praha 4: Ve straně je ohrožena vnitrostranická demokracie

01.03.2013 15:06

Prohlášení k situaci v ODS Praha 4.

ODS Praha 4: Ve straně je ohrožena vnitrostranická demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Nesouhlasíme s argumenty, se kterými byla rozpuštěna ODS v pátém největším městě v republice. Jedná se o bezprecedentní porušení demokratických principů i vnitrostranických pravidel, na kterých je ODS postavena

Byli jsme obviněni z toho, že jsme velrybáři. Není to pravda. ODS má v Praze 4 necelých pět set členů. Za poslední rok máme 17 nových členů. (Před rokem měla v Praze 4 ODS 460 nyní má 477 členů.. To je přirozený stav nikoli účelový nárůst).

Pokud je argumentem prý problematické místní sdružení v Nuslích, tak nechápeme, proč se ruší celá oblast nikoli jen místní sdružení v Nuslích.

Pokud jde o volební výsledky, ODS v Praze 4 na rozdíl od předsedy ODS Petra Nečase volby od 90. let nikdy neprohrála. Argument, že ODS mají reprezentovat lidé, kteří uspěli ve volbách, znamená jediné: Petr Nečas oznamuje svoji rezignaci. Zatím totiž žádné volby nevyhrál. Je to spiknutí neúspěšných. Pavel Hurda, Filip Dvořák a Petr Nečas volby nevyhráli.

Považujeme za absurdní, že zrušení Prahy 4 a Prahy 12 prosazoval na Výkonné radě ODS Filip Dvořák. To je člověk, který ODS prohrál volby v Praze 1.

Kvůli černým duším byla zrušena Praha 1, kterou Dvořák reprezentuje. Tento  člověk nám nebude kázat o morálce a čištění Prahy a ODS.

Dlouhodobě kritizujeme současnou politiku ODS, zvyšování daní, neplnění volebních slibů a porušování programových zásad. Dokonce jsme na toto téma přijali usnesení. V ODS byla vždy demokratická diskuse. Naše zrušení považujeme za likvidaci vnitrostranických oponentů, je to pošlapávání vnitrostranické demokracie. Pokud budou odlišné názory trestány vylučováním a pomluvami vnitrostranických oponentů, tak se vracíme od demokracie a svobody do dob před sametovou revolucí.

Vedení ODS se pouze snaží udržet u pozic navzdory prohraným volbám a neschopné vládě. Tlaku rozhodně neustoupíme, nás neumlčí. Způsob jakým jsme byli zrušeni, je v rozporu se stanovami a zvážíme další právní kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…