Paroubek: Justici zklidní jen odchod Pospíšila a Rampuly

28.02.2012 14:52

Dnešní válku žalobců, která trvá již přes rok, považuji za již nadále neakceptovatelnou.

Paroubek: Justici zklidní jen odchod Pospíšila a Rampuly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Příčinu je nutné hledat především v obojetnosti ministra spravedlnosti a místopředsedy ODS Jiřího Pospíšila, který nejdříve Vlastimila Rampulu do funkce jmenoval, aby ho pak dnes z funkce složitě odvolával. Koneckonců, tato obojetnost Pospíšila zapříčinila i dnešní složité odvolávání státních zástupců, kdy soudní přezkum ve správním řízení při odvolávání státního zástupce má svůj původ v ostudném sesazení olomouckého vrchního žalobce Ivo Ištvána, na kterém se jiří Pospíšil aktivně a bezskrupuózně podílel, aby se dnes tvářil jako by se tak nikdy nestalo.

Pospíšil musí za dnešní stav justice přijmout odpovědnost a měl by v zájmu zklidnění situace odejít. Česká justice nepotřebuje ministra, který se chová jako baba, ale krizového manažera, schopného i jiných, než mediálně populárních rozhodnutí. Stejně tak by ovšem měl odejít vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula, jehož setrvání ve funkci jen stupňuje v justici napětí.

V této souvislosti upozorňuji, že já osobně jsem musel jako premiér řešit obdobnou situaci. Ačkoliv jsem si původně vyčítal, že jsem musel volit mezi Němcem a Benešovou Němce, po zkušenostech s prací paní Benešové, která patří mezi nejlínější a nejudrbanější politiky v zemi, zpětně lituji toho, že neodešli oba současně. Takto se může paní Benešová tvářit jako oběť a vyčítat mi mé tehdejší rozhodnutí, přičemž se zcela zapomíná, že byla do funkce instalována díky přímluvě pozdějšího justičního mafiána Pavla Kučery a na pokyn Miroslava Šloufa.

Pokud dnes Marie Benešová idealizuje svoje působení ve funkci nejvyšší státní zástupkyně, pak však musí vysvětlit, proč v kauze MUS zastavovala vyšetřování tunelování této společnosti či podivné nakládání s účetnictvím, což následně vedlo k zastavení celého vyšetřování. Pokud někdo zhatil vyšetřování MUS, pak největší podezření padá právě na ni.

Jiří Paroubek, předseda NS-LEV 21

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.