Prezident Klaus udělil milosti

16.11.2012 19:10

Prezident republiky Václav Klaus se v pátek dne 16. listopadu 2012 rozhodl vyhovět dalším žadatelům o milost.

Prezident Klaus udělil milosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

1. Hamdi Bakiu, státnímu občanovi Makedonie, prominul trest vyhoštění. Přihlédl k tomu, že ke skutku došlo před 20 lety, kdy bylo možné uložit trest vyhoštění pouze na dobu neurčitou.

2. Marku Bednářovi prominul podmíněný trest odnětí svobody uložený za podvod, a to s účinky zahlazení odsouzení. Přihlédl k tomu, že škodu v plné výši uhradil a v minulosti nebyl trestán.

3. Borisi Glezgovi prominul podmíněný trest odnětí svobody a zbytek trestu zákazu činnosti, a to s účinky zahlazení odsouzení. Přihlédl k tomu, že se u jmenovaného jednalo o mimořádné vybočení z jinak řádného a bezúhonného života. Kladné vyřízení žádosti podpořil i primátor města a dalších 70 občanů z místa bydliště.

4. Marii Knizhe, státní občance Ukrajiny, prominul zbytek trestu vyhoštění uloženého za neoprávněný pobyt na území ČR. Přihlédl k tomu, že odsouzení jí brání ve společném životě s jejím manželem, státním občanem ČR. Jmenovaná v minulosti nebyla na území ČR trestána.

5. Eleně Koroleva, státní občance Ruské federace, prominul podmíněný trest odnětí svobody uložený za poškození cizí věci, a to s účinky zahlazení odsouzení. Přihlédl k tomu, že se činu dopustila v 18 letech z mladické nerozvážnosti. V minulosti nebyla na území ČR trestána.

6. Jiřímu Kratochvílovi prominul zbytek trestu zákazu řízení motorových vozidel uloženého za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Přihlédl k tomu, že jmenovaný dosud žil řádným životem a jiného činu se nedopustil. Na současně uložený podmíněný trest se milost nevztahuje.

7. Victoru Stremilovschiimu, státnímu občanu Moldavské republiky, prominul zbytek trestu odnětí svobody uloženého za vydírání, a to pod podmínkou, že se po dobu 3 let od udělení milosti nedopustí trestného činu. Přihlédl k tomu, že skutku se dopustil již před 14 lety ve své zemi, více jak 2/3 trestu vykonal a v minulosti nebyl na území ČR trestán.

8. Miroslavě Šlachtové prominul zbytek trestu odnětí svobody uloženého za zpronevěru, a to pod podmínkou, že se po dobu 1 roku od udělení milosti nedopustí trestného činu. Přihlédl k tomu, že jmenovaná řádně pečuje o své tři nezletilé děti, způsobenou škodu v plné výši uhradila a v minulosti nebyla trestána.

9. Jakubu Vyoralovi prominul podmíněný trest odnětí svobody a zbytek trestu zákazu činnosti uložené za ohrožení pod vlivem návykové látky, a to s účinky zahlazení odsouzení. Přihlédl k dosavadnímu řádnému a bezúhonnému životu jmenovaného.

10. U Lucie Rokošové doplnil udělenou milost z 1. 6. 2010 aktem, který řeší technické problémy s výpočtem lhůty k podmíněnému propuštění.

11. a 12. Ing. Janě Pšeničkové a Josefu Pšeničkovi prominul podmíněné tresty odnětí svobody uložené za krádež, a to s účinky zahlazení odsouzení. Přihlédl k jejich dosavadnímu řádnému životu a tomu, že v důsledku odsouzení nebudou moci vykonávat své povolání.

Radim Ochvat
ředitel Tiskového odboru

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: klaus.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

15:06 Krása (Trikolora): Atentát na Fica svědčí o zhrubnutí politické kultury

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.