Rath: Psychické týrání náš stát s chutí a často používá

12.07.2012 12:42

List z vězení VII.

Rath: Psychické týrání náš stát s chutí a často používá
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Myslíte si, že žijeme v zemi, kde státní aparát nemučí lidi? Hluboký omyl. Fyzické mučení je zakázané, ale psychické týrání systém s chutí a často používá. Známý psychiatr prof. Vondráček napsal – kdo nepoznal depresi, neví, co je utrpení a bolest. Vyšetřovací vazba vám vyvolá exogenní depresi zcela spolehlivě.

Pravý účel vazby

Vazba je skutečně uvalována proto, aby lidi mučila a ti pak přiznali to, co chce policie. Inkvizice lidi krutě mučila fyzicky a ti během pár minut či hodin přiznali, co se po nich chtělo. Dnes se tak děje zastřeně, rafinovaně. Zavřou vás do malého prostoru v technicky zoufalém stavu a nechají vás rozežírat pocity beznaděje. Beznaděje, úzkosti a depresí.

Zneužívání vazby

Civilizovaná společnost má věznice proto, aby ochránila společnost před nebezpečnými lidmi. U nás toto funguje částečně. Vedle okolí nebezpečných lidí jsou ve věznicích často i normální lidé, pro které je to peklo na zemi. Tento fakt nesvědčí o tom, že je naše země civilizovaná. Svědčí o tom, že společnost toleruje represivním složkám používat psychické mučení k dosahování svých cílů. Média i lidsko-právní organizace by se tím, že je u nás zneužívána a nadužívaná vazba k týrání, měla vážně zabývat.

Vězeňská služba dělá svou práci dobře

Aby mě bylo správně rozuměno, toto není mířeno proti vězeňské službě, ta má těžkou práci a v často zoufalých podmínkách dělá, co může. Mučení vazbou jde na vrub policie a těch, co jí v tom pomáhají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Rath

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.