Sobotka: Vládní koalice ignoruje krizi na pobočkách Úřadu práce

01.02.2012 11:30

ČSSD iniciuje mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny k selhání ministra Drábka.

Sobotka: Vládní koalice ignoruje krizi na pobočkách Úřadu práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

ČSSD při příležitosti zahájení schůze Poslanecké sněmovny požádala o zařazení mimořádného bodu, v němž by ministr Drábek informoval o kolapsu, který zažívají pobočky Úřadu práce během zavádění tzv. sociální reformy. Hlasy všech vládních poslanců byl tento návrh zamítnut.
 
Hlasování poslanců ODS, VV a TOP 09 pokládáme za naprostý výsměch jak tisícovkám zaměstnanců Úřadu práce, kteří se snaží udržet celý systém v chodu, navzdory selhání svých nadřízených, tak občanům, kteří jsou vystaveni negativním administrativním a sociálním důsledkům Drábkova nezdařeného experimentu.
 
Sociální demokracie požaduje, aby Poslanecká sněmovna navzdory snahám koalice krizi na Úřadu práce bagatelizovat a ignorovat, splnila vůči neschopnému ministrovi a vládě svou kontrolní roli.
 
Proto dnes podáme žádost o svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny, která by se zabývala krizí v systému Úřadu práce. ČSSD se obává, že v příštích dnech může dojít k dalším problémům a považuje za svou povinnost na mimořádné schůzi PS na tato rizika upozornit.
 
Ministr Drábek musí na mimořádné schůzi PS vysvětlit vážná podezření z klientelismu a střetu zájmů , která se v reakcích zaměstnanců jeho resortu objevila v souvislosti s přechodem na nové programové aplikace a rolí ministrova náměstka Šišky či poradců ministra ve vztazích k dodavatelům a subdodavatelům celého projektu. Měl by vysvětlit, proč se na dodávkách podílí firma Vítkovice IT Solutions a.s, kterou vlastnila stejná společnost Vítkovice a.s., která od ministra Drábka odkoupila společnost iDTAX, v níž jako jednatel působil i současný Drábkův náměstek Šiška.
 
ČSSD se obává, že za současnými problémy na Úřadu práce může stát rovněž chamtivost a snaha získat v rámci reformy kšefty pro podnikatelské subjekty s přímou vazbou do okolí ministra Drábka.
 
Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…