Středočeský kraj získal znalecký posudek na projekt zámku Buštěhrad

04.08.2012 9:01

V souvislosti s vlastním šetřením kauzy rekonstrukce zámku Buštěhrad, které provádí vedení Středočeského kraje, byl nyní doručen znalecký posudek od renomovaného znaleckého ústavu BOHEMIA EXPERTS.

Středočeský kraj získal znalecký posudek na projekt zámku Buštěhrad
Foto: hns
Popisek: Hejtmanka středočeského kraje Zuzana Moravčíková

Konstatuje se v něm mj., že projektová dokumentace obsahuje nedostatky a chyby, jež by v podstatě neumožnily dle této úrovně zpracování rekonstrukci zámku realizovat. „Projektová dokumentace pro stavebně architektonickou část rekonstrukce střední části a východního křídla zámku Buštěhrad je zpracována velmi zjednodušeně a vyskytují se v ní chyby. Dle názoru znalce projektová dokumentace dosahuje stěží úrovně dokumentace pro stavební povolení,“ praví se mj. v posudku, který byl vypracován s datem 31.7. 2012.

„Vedení Středočeského kraje se po právní analýze obrátí na firmu ARIA, která projekt vypracovala, a bude žádat kompenzace za nekvalitní zpracování projektu až do výše uhrazené částky 4,7 milionu korun,“  řekla dnes v reakci na obdržený znalecký posudek hejtmanka Středočeského kraje Zuzana Moravčíková. Jak zdůraznila, se zhotovitelem byla 31.5. 2012 uzavřena příslušná dohoda o ukončení veškeré spolupráce bez jakýchkoli dodatečných finančních nároků vůči Středočeskému kraji.

Posudek rovněž hodnotí vlastní rozpočet rekonstrukce zámku, s nímž ve výběrovém řízení zvítězila jako zhotovitel firma Konstruktiva Branko. Jak BOHEMIA EXPERTS konstatuje, „dle názoru znalce je celkový součet ohodnocených prací a materiálu (v předloženém rozpočtu) na zámek, nádvoří, interiéry v souladu se standardem  a tedy i obvyklými cenami“. Znalec konstatuje, že jím zjištěná cenová odchylka se odlišuje „v míře běžných výkyvů obvyklých cen“.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…