Týnovský (Svobodní): Revoluční přímá volba

26.01.2013 16:30

O první přímé volbě prezidenta se hovoří s nadšením a je všude probírána, ale co je na ní tak převratného? No přeci si zvolíme sami prezidenta. Ale budeme z výsledku stejně nadšeni jako ze zavedení přímé volby?

Týnovský (Svobodní): Revoluční přímá volba
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Pravděpodobně nebudeme. Ale proč? Volíme přece poprvé sami. Proč nevyhraje někdo, koho na Hradě opravdu chceme? Pořád slyším nespokojenost lidí s politikou, různé výzvy a protesty, vyzívání ke zvonění klíči atd. Ale co bude výsledkem první přímé volby prezidenta? Změna? Ani náhodou!

 Buď vyhraje druhý nejvyšší představitel vlády, kterou nikdo nechce trpět ani den, nebo vyhraje představitel vlády opoziční smlouvy, které je asi tak stejně oblíbená.

 Čim to? Lidé, i když mají o volby více či méně, volí stále stejně. Buď ze zvyku nebo podle emocí a mediální kampaně nebo pomocí volebního kalkulu. Ne všichni nad svou volbou přemýšlí racionálně a málokdo si zjišťuje nějaké informace. Jsou dokonce prý lidé, kteří volí podle volebního čísla, což snad není pravda. Ale to vše v čele s nezájmem způsobilo, jak to v našem státu vypadá. Jistě politici mají odpovědnost, ale ten kdo je volí jim ji svobodně předává!

 Dovolím si jednu odvážnou radu. Pokud jste nespokojení s politikou a chcete ji změnit, volte jinak. Zajímejte se o politiku. Zjišťujte si informace. Diskutujte. Pokud jste spokojeni, volte pořád stejně. A pokud se o politiku zajímat nechcete, pak prosím nevolte. Protože právě vaše hlasy přebíjí veškerou snahu těch, kteří se o politiku zajímají a se svým hlasem odpovědně nakládají. Volby jsou právo, nikoliv povinnost.

 Jako občana mě totiž nejvíce iritují dvě věci. Za prvé. Když o svém hlasu přemýšlím a trávím čas zjišťováním informací a porovnáváním kandidátů a pak se najde někdo, kdo volí "podle obličeje". A za druhé. Když někdo nadává na politické strany, které už roky volí.

 Přeju si i nám všem, aby se našlo více lidí, kteří se o politiku budou zajímat více a jen málo těch, kteří usoudí, že lepší je nevolit.

Lukáš Týnovský je místopředsedou Svobodných v Plzeňském kraji

 P.S. Svým hlasem rozhodujete i o svých penězích, uvažujte tedy a zjišťujte komu peníze dát a nerozhazujte je jen tak bez rozmyslu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…